| 

Aktualno

Evropski parlament podjetij

Evropski parlament podjetij

07.10.2008 ob 08:17

14. oktobra bo v Hemicyclu Evropskega parlamenta v Bruslju potekal prvi “Evropski parlament podjetij”, ki ga organizira Eurochambres. Prvič v zgodovini bodo imeli gospodarstveniki besedo pri političnih vsebinah.

774 gospodarstvenikov iz najrazličnejših sektorjev iz 45 evropskih držav bo z EU-odločevalci razpravljalo o ključnih vsebinah, povezanih s poslovanjem. Podjetja iz držav članic EU bodo glasovala o nekaterih resolucijah. Na dogodku bo v organizaciji Gospodarske zbornice Slovenije kot članice Eurochambres sodelovalo 8 podjetij iz Slovenije.

Predsednik Evropskega parlamenta Hans-Gert Pöttering bo odprl Evropski parlament podjetij skupaj s predsednikom Eurochambres Pierreom Simonon in visokimi uradniki Evropske komisije in francoskega predsedstva.

Podjetja bodo ocenila vpliv trenutne globalne finančne situacije na poslovanje.

Sledili bodo trije tematski sklopi, pri vsakem bo sodeloval član Evropskega parlamenta in evropski komisar.

1. sklop: “Poslovanje brez ovir” – sodelujeta Arlene McCarthy, članica EP & predsednica odbora za notranji trg in zaščito potrošnika, ter Charlie McCreevy, evropski komisar za notranji trg in storitve.

2. sklop: “Energetski in okoljski izzivi” – sodelujeta Guidom Sacconi, član EP & predsednik začasnega odbora za klimatske spremembe, ter Andris Piebalgs, evropski komisar za energetiko.

3. sklop: “Oblikovanje podjetniške Evrope” – sodelujeta Angelika Niebler, članica EP & predsednica odbora za industrijo, raziskave in energetiko, ter Günter Verheugen, podpredsednik Evropske komisije in komisar za podjetništvo in industrijo.

Dogodek se bo zaključil s sprejemom za vse udeležence. Pričakovanih je več kot 1.200 ljudi.

Vir: Gospodarska zbornica Slovenije

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Četrtek
od 9 do 22 °C

Petek
od 9 do 18 °C

Sobota
od 8 do 18 °C

Nedelja
od 9 do 20 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat