| 

Aktualno

Ljubljana bo dobila letališki hotel

Ljubljana bo dobila letališki hotel

06.10.2008 ob 09:15

Letališki hotel na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana bo začel obratovati najkasneje do 30. septembra 2010. Hotel blagovne znamke Park Inn bo zgradil Vegrad, d.d., upravljavec pa bo hotelska veriga The Residor Group.


V razpisnih pogojih je bilo navedeno, da mora hotel upravljati uveljavljena mednarodna hotelska veriga, ki upravlja najmanj 20 hotelov, in izpolnjevati pogoje hotela s štirimi zvezdicami, ponujati najmanj 150 sob, kongresni center, restavracijo, sodoben fitnes in wellness center.

Ponudbe so v roku oddali štirje ponudniki. Po temeljitem pregledu ponudb sta bila v drugi krog izbora uvrščena dva ponudnika, s katerimi so opravili dodatna pogajanja, in sicer Vegrad, d.d. in nemško podjetje WPG, d.o.o. Oba ponudnika sta za upravljavca hotela ponudila isto renomirano hotelsko verigo. Komisija za pregled prispelih ponudb je kot boljšega ponudnika izbrala Vegrad, d.d.

Gradnja hotela je nov objekt v nizu razvojnih naložb na letališču. Aerodrom Ljubljana trenutno gradi severno parkirišče in zaključuje pridobivanje gradbenega dovoljenja za razširitev letališke platforme, ki bo zgrajena najkasneje do pomladi prihodnjega leta. Končujejo tudi popise za nov terminal T2. Evropski razpis za terminal bo objavljen decembra ali januarja in če ne bo pritožb, se bo gradnja začela spomladi prihodnje leto. Dokončan naj bi bil v začetku leta 2011, odprli pa ga bodo maja istega leta. V načrtu je še obnova vzletno-pristajalne steze, še ena parkirna hiša in pa prestavitev regionalne ceste, ki vodi mimo letališča.

Vir in foto: www.lju-airport.si

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sreda
od 9 do 22 °C

Četrtek
od 9 do 21 °C

Petek
od 9 do 18 °C

Sobota
od 8 do 19 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat