| 

Aktualno

Najboljši svetovni letališki hoteli

Najboljši svetovni letališki hoteli

04.10.2008 ob 19:27

Za vse tiste podjetnike, ki veliko potujete z letali, in ob tem ne radi izgubljate nepotrebnega časa za iskanje hotelov po svetovnih velemestih, vam v nadaljevanju kot predlog in razmislek predstavljamo lestvico - po mnenju spletnega portala Forbes.com - devetih najboljših svetovnih letaliških hotelov, ki vam bodo ponudili vse potrebno udobje, ki ga potrebujete za krepčilen počitek pred in po napornem sestanku.

Radisson SAS Stansted, London, Velika Britanija
Povečan letalski promet, katerega si obetajo na letališču Stansted v Londonu (kljub bližini dveh večjih londonskih letališč Heathrow in Gatwick), je dobra novica za hotel Radisson SAS, ki se je odprl v bližini letališča Stansted poleti leta 2004. Hotel razpolaga s 500 sobami, ki se opremljene v treh različnih zanimivih stilih. V hotelu lahko obiščete tudi eno izmed odličnih štirih restavracij. Več na www.stansted.radissonsas.com
Westin Detroit Metropolitan, Michigan, ZDA
Westin Detroit Metropolitan Airport Hotel je opremljen v pomirjajočem azijskem stilu in ima na voljo 414 sob. Hotel glede na svoj "stil" ponuja svojim obiskovalcem obilo sprostilnih trenutkov v prostorih za fitness center z masažnimi in ogrevanimi bazeni. Več na www.starwoodhotels.com/westin.
Kempinski Munich, Nemčija
Znan arhitekt nemškega porekla Helmut Jahn si je hotel zamislil v kombinaciji železa in stekla kot razstavni prostor. Hotel ima pet zvezdic in je lociran med obema terminaloma letališča. Hotel se baha z 389 zastekljenimi in izredno prostornimi sobanami, ujetimi v nosilno železno skeletno konstrukcijo stavbe. Hotel odlikujejo še wellness center, restavracija za izbirčne in velike konferenčne sobane. Več na www.kempinski-airport.de.
Grand Hyatt, Dallas/Fort Worth, Texas, ZDA
Dve leti star hotel ponuja obilo presenečenj, ki prepričajo še tako zahtevne popotnike. Zakaj? Zardi svojih specialitet, ki jih ponujajo v hotelski restavraciji, zaradi prijetnega ambienta in opremljenosti hotela, ki v vsaki sobi zagotavlja tehnično popolno opremljenost za še tako zahtevne poslovneže (delovna miza, brezžična povezava na internet, in še kaj). Več na www.granddfw.hyatt.com.
Sofitel London Heathrow, Velika Britanija
Hotel se je odprl pred kratkim, natančneje v mesecu juliju 2008, in ima nič manj kot 607 sob. Hotel je unikaten zaradi svojega interierja. Hotel si enostavno morate ogledati, saj ga je opremila nihče drug kot svetovno znana angleška oblikovalka interierja kitajskega porekla Khuan Chew, ki se lahko pohvali s svojim največjih dosežkom doslej - oblikovala je notranjost hotela Burj al Arab (hotel v obliki jadra) v Dubaju, Združeni Arabski Emirati. Sicer pa je ena izmed posebnosti hotela kopalnica, ki je v celoti obložena s kristali Swarovski in je edina takšna v Evropi. Več o hotelu na www.sofitel.com.
Crowne Plaza Hotel Changi Airport, Singapore Letališče Changi se je odprlo v mesecu maju letos in je eno izmed največjih transportnih središč v Aziji. Zelo moderen hotel Crowne Plaza Changi Airport je od mestnega središča Singaporja oddaljen le dobrih 20 minut vožnje z mestnim vlakom, nahaja pa se tik ob letališkem terminalu številka 3. Vsem utrujenim popotniškim dušam bo nedvomno godilo kopanje v ogromnem zunanjem tropskem bazenu, preden se odpravite na dolgo pot z letalom. Več na www.ichotelsgroup.com.
citizenM Amsterdam Airport Hotel, Nizozemska
Hotel citizenM ponuja zelo evropski stil, moderen, dovolj prestižen in obenem cenovno sprejemljiv asortima. Cena za eno nočitev se prične pri 79 €, povprečna cena pa je 110 € na noč. Od letališkega terminala je oddaljen le nekaj minut hoje. Vse sobe so precej enotne, z LCD zasloni, posebnimi svetlobnimi efekti in pomirjajočo glasbo, ki vas zaziblje v sprostilen spanec pred novimi poslovnimi potovanji. Več o hotelu na www.citizenmamsterdamairport.com.
The Fairmont Vancouver Airport Hotel, Kanada
Z letališkega terminala se direktno odpeljite z dvigalom v luksuzni Fairmont Vancouver Airport hotel. Hotel je edini zvočno izoliran hotel. Na razpolago je 392 sob, opremljenih bodisi zelo sodobno bodisi zelo domače in udobno. Svojo lakoto potešite v restavraciji s pogledom na vzletne steze. Več na www.fairmont.com/vancouverairport.
Pan Pacific Hotel Kuala Lumpur International Airport, Malezija
Pan Pacific Hotel KLIA je bil odprt leta 1998 in je vse od tedaj vedno uvrščen na vrh lestvice najboljših azijskih "poslovnih" hotelov. Hotel ima pet zvezdic in je z letališko zgradbo povezan z mostom, ki ga premagate v petih minutah počasne hoje. Hotel je opremljen v duhu tradicionalne malezijske kulture, z ogromnim zunanjim bazenom. Več na www.panpacific.com/KLairport.

Vir in slike: www.forbes.com/treveler 

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sreda
od 9 do 22 °C

Četrtek
od 9 do 21 °C

Petek
od 9 do 18 °C

Sobota
od 8 do 19 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat