| 

Aktualno

Ford Fiesta s cerifikatom

Ford Fiesta s cerifikatom

01.10.2008 ob 13:45

Osupljiva Ford Fiesta je najnovejši model, ki je pridobil certifikat o opravljenem testiranju notranjosti vozila proti alergiji

Nova Ford Fiesta in Ford Fusion sta najnovejša modela, ki sta s strani nemške TÜV Rheinland skupine pridobila certifikat o opravljenem testiranju materialov v notranjosti vozila.

Fiesta je tako s certifikatom še dodatno privlačnejša in dodaja nove atribute zaželenosti najvarčnejšemu modelu Fiesti ECOnetic s povprečno porabo 3.7 l/100 km. Nova Fiesta je tudi v celoti lažja, kar pripomore k manjši porabi goriva in k nižjim emisijam CO2.

V celoti je devet Fordovih vozil že pridobilo certifikat TÜV o anti-alergijski notranjosti: Ka, Focus, C-MAX, Mondeo, S-MAX, Galaxy in Kuga. Ford ostaja edini avtomobilski proizvajalec, ki je pridobil uradne certifikate TÜV o opravljenem testiranju materialov v notranjosti vozila proti alergiji.

»Osvojeno priznanje je še dodaten atribut nove Fieste, ki reflektira odnos do skrbno izdelanih detajlov in izbire kakovostnih materialov,« je dejal Dr Wolfgang Schnider, Vice president Legal, Governmental and Environmental Affairs for Ford of Europe. »Zavedamo se, da so taka priporočila našim strankam ključnega pomena in nadaljevali bomo z razvojem avtomobilov po zastavljenih standardih,« je še dodal.

Na testiranju je bilo preizkušenih preko 100 vrst različnih materialov in komponent, ki so potencialni povzročitelji alergij. Kot del Fordovega razvojnega programa za notranjost vozil so Fordovi inženirji pri izbiri materialov načrtno izključevali uporabo lateksa in niklja, ki lahko povzročata alergijo bolj občutljivim ljudem. Tudi vse komponente, kjer ima voznik direkten stik s kožo: volan, sedežne prevleke in varnostni pasovi, so bili dermatološko testirani. Vsa vozila so opremljena z vrhunskim zračnim filtrom, ki ne prepušča cvetnega prahu in je bil potrjen s strani TÜV-ja.

V tem času so testirali in izdali certifikat tudi za že uveljavljen model Ford Fusion, ki se tako pridružuje široki paleti vozil z osvojenim certifikatom TÜV.

Vir: Summit motors Ljubljana d.o.o.

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sobota
od 17 do 29 °C

Nedelja
od 13 do 23 °C

Ponedeljek
od 12 do 24 °C

Torek
od 12 do 25 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat