| 

Postal sem podjetnik

Dolenjsko-posavska gazela 2008 je podjetje Rem iz Trebnjega

Dolenjsko-posavska gazela 2008 je podjetje Rem iz Trebnjega

30.09.2008 ob 09:38

Podjetje Rem iz Trebnjega, ki izdeluje kovinske konstrukcije, specializirano pa je za proizvodnjo bivalnih zabojnikov. Sto najhitreje rastočih podjetij dolenjsko-posavske regije je v letu 2007 ustvarilo skoraj 634 milijonov evrov čistih prihodkov od prodaje, kar pomeni kar 3,7-kratni poskok glede na predhodno leto. Dolenjsko-posavske gazele so v letih od 2002 do 2007 ustvarile 1.560 novih delovnih mest.Podjetje Rem iz Trebnjega je specializirano za izdelavo bivalnih zabojnikov, izdeluje pa jih predvsem za podjetje Trimo Trebnje. Začetek skokovite rasti podjetja sega v leto 2003, ko je lastnik podjetja Jože Udovič s Trimom podpisal dolgoročno pogodbo za izdelavo bivalnih zabojnikov. V tem času je v podjetje prišel tudi novi direktor Igor Kastelic, saj je Jože Udovič potreboval nekoga, ki bi mu ga pomagal voditi in obvladovati izjemno hitro rast. Hitrejšo rast od konkurence podjetju zagotavljajo visoka kakovost izdelkov, kratki dobavni roki, zmožnost prilagajanja zahtevam kupca ter odgovornost in strokovno znanje zaposlenih. Rem v zadnjih letih dosega do 40-odstotno rast prihodkov, danes zaposluje približno 110 delavcev, zanj pa dela tudi do 50 kooperantov. Večino bivalnih zabojnikov podjetje še vedno izdela za Trimo Trebnje, v katerem so to dejavnost že skoraj opustili. Bivalniki podjetja Rem se sicer prodajajo po vsem svetu, vendar večinoma pod blagovno znamko Trimo. To je po besedah direktorja podjetja Igorja Kastelica prednost, saj se Trima v svetu drži velik ugled. Poleg bivalnih zabojnikov v podjetju Rem izdelujejo tudi manjša skladišča in poslovne prostore.

Med nominirance za naziv dolenjsko-posavska gazela 2008 je uredniška komisija poleg podjetja Rem, d. o. o., uvrstila še podjetji Lesoj, d. o. o., ki se ukvarja z žaganjem, skobljanjem in impregniranjem lesa, in Metalna Senovo, d. d., ki proizvaja dvigalne in transportne naprave.

Letošnji izbor za dolenjsko-posavsko gazelo pa je nekaj posebnega, saj gre že za 50. dogodek v okviru izborov gazela. »V veliko zadovoljstvo mi je, da bom na letošnjem izboru za dolenjsko-posavsko gazelo 2008, ki je že 50 prireditev v sklopu projekta gazele, edini, ki je poslušal vseh dosedanjih 126 uspešnih zgodb malih in srednjevelikih podjetij, ki so bila doslej nominirana od leta 2001, ko smo dogodke izvedli prvič. Kot pobudnik in scenarist dogodkov v razvojnih letih projekta me veseli, da je projekt gazele s prihodom na Dnevnik ohranil inovativen pristop in dobil še nove možnosti razvoja,« je ob tem povedal Matija Krnc, svetovalec pri projektu Gazela.

Sto najhitreje rastočih podjetij dolenjsko-posavske regije
Sto dolenjsko-posavskih gazel je v petih letih  2002 do 2007  ustvarilo 1.560 novih delovnih mest, kažejo podatki z letošnje lestvice najhitreje rastočih podjetij. Za nova delovna mesta so najbolj zaslužna podjetja majhne in mikro velikosti, ki predstavljajo kar 85 odstotkov na lestvico uvrščenih družb. Skupaj je 100 regijskih gazel v letu 2007 zaposlovalo 4.583 ljudi. Primerjava rasti števila zaposlenih s predhodnim letom 2006 pokaže, da je sto gazel, ki so se uvrstile na lestvico in predstavljajo 3 odstotke od skupaj 2.980 podjetij v regiji, ustvarilo skoraj 30 % novih delovnih mest. Število delovnih mest v regiji se je v enem letu povečalo za 1.756 in za 506 v sto podjetjih-gazelah. V polovici podjetij povprečna mesečna plača zaposlenih v podjetjih-gazelah v letu 2007 dosega najmanj 933 EUR. Povprečna ustvarjena dodana vrednost na zaposlenega gazele na lestvici za leto 2007 znaša 30.280 EUR.

Nadaljnji regionalni izbori
Izbor najuspešnejših regijskih podjetij se bo nadaljeval 18. septembra v Ljubljani, ko bo časopisna družba Dnevnik, d. d., med podjetji Alpfrigo, d. o. o., Blažič, robni trakovi, d. o. o., Kranjska investicijska družba, d. o. o., Salbatring international, d. o. o. in Stillmark, d. o. o. razglasila gazelo osrednje Slovenije 2008 in drugega finalista za zlato gazelo 2008. Savinjsko-zasavska gazela bo znana 25. septembra, primorsko-notranjska gazela 2. oktobra, dravsko-pomurska gazela 9. oktobra in gorenjska gazela 15. oktobra.

Rem je prvi finalist za zlato gazelo 2008
Razglasitev zlate gazele 2008 bo 22. oktobra v Cankarjevem domu v Ljubljani, podjetje Rem iz Trebnjega pa je prvi finalist za zlato gazelo 2008.

Podrobnejše informacije o projektu Slovenska gazela 2008 so na spletnem naslovu www.gazela.com.

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Nedelja
od 20 do 32 °C

Ponedeljek
od 21 do 34 °C

Torek
od 21 do 34 °C

Sreda
od 20 do 35 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat