| 

Postal sem podjetnik

Savinjsko-zasavska gazela 2008 je podjetje Monting SK

Savinjsko-zasavska gazela 2008 je podjetje Monting SK

27.09.2008 ob 15:35

Časopisna družba Dnevnik, d. d., je v Celju razglasila savinjsko-zasavsko gazelo 2008. Najhitreje rastoče podjetje v regiji in tretji finalist izbora za naziv zlata gazela 2008 je podjetje Monting SK iz Laškega, ki izdeluje stroje za proizvodnjo kamene in steklene volne. Letošnja generacija gazel savinjsko-zasavske regije je v letu 2007 ustvarila skoraj 448 milijonov evrov prihodkov od prodaje. To pomeni, da so najhitreje rastoča podjetja savinjsko-zasavske regije prihodke v petletnem obdobju, od leta 2002 do 2007, povečale 4,6-krat.

Monting SK, d. o. o.
Osnovni program podjetja je izdelava in montiranje strojev za proizvodnjo kamene in steklene volne. Silvester Knez je začel leta 1969 kot vajenec v enem od takratnih družbenih podjetij, ki je precej uspešno delovalo do leta 1995, nato pa je sledil stečaj. Šel je na svoje in kot samostojni podjetnik povabil k sodelovanju še nekaj sodelavcev. V najetih prostorih je posel hitro stekel in s poslovnimi partnerji je ustanovil družbo z omejeno odgovornostjo, ki je bila do leta 2000 že precej uspešna. »Nato so postali naši pogledi na prihodnost vse bolj različni, razšli smo se in današnje podjetje je takrat praktično začelo znova,« je povedal Silvester Knez. Podjetje je raslo iz leta v leto, osnovni dejavnosti so dodali še montažo strojev in naprav ter se vse bolj ozirali po tujih trgih. Danes podjetje na domačem trgu ustvari le približno 15 odstotkov celotnih prihodkov, med tujimi trgi pa sta najpomembnejša Rusija in Kazahstan. Inovativnost je ena od prednosti družbe. »Tega je pri nas presenetljivo veliko. Danes smo v našem podjetju že v takšni fazi, da lahko del denarja vlagamo tudi v razvoj in spodbujamo inovacije na vseh ravneh. Prepričan sem, da se da tu še veliko narediti, veliko izboljšati in s tem popraviti kakovost našega dela in izdelkov.«

Med nominirance za savinjsko-zasavsko gazelo 2008 je uredniška komisija poleg podjetja Monting SK,
d. o. o., uvrstila še podjetji Uniforest, d. o. o., ki je specializirano za proizvodnjo gozdarske mehanizacije, in Viba, d. o. o., ki se ukvarja s prodajajo in najemanjem gradbenih strojev in opreme za gradbeništvo.


Sto najhitreje rastočih podjetij savinjsko-zasavske regije
Sto savinjsko-zasavskih gazel je v letu 2007 zaposlovalo 3.258 ljudi ali v povprečju vsaka gazela 33. To pomeni, da so podjetja od leta 2002, ko so v povprečju poslovala z ekipo osemnajstih zaposlenih, število delovnih mest skoraj podvojila. Letošnja generacija gazel savinjsko-zasavske regije je v letu 2007 ustvarila skoraj 448 milijonov evrov prihodkov od prodaje. To pomeni, da so najhitreje rastoča podjetja savinjsko-zasavske regije prihodke v petletnem obdobju, od leta 2002 do 2007, povečale 4,6-krat. Več kot polovica zaposlenih v gazelah savinjsko-zasavske regije mesečno prejema plačo, ki presega 1.012 evrov, pri čemer povprečen zaposleni ustvari 29.630 evrov dodane vrednosti.

Nadaljnji regionalni izbori
Izbor najuspešnejših regijskih podjetij se bo nadaljeval 2. oktobra v Novi Gorici, ko bo časopisna družba Dnevnik, d. d., med podjetji Epic, d. o. o., Finali trading, d. o. o., Instrumentation Technologies, d. o. o., Simčič storitve, d. o. o. in Studio Gasspar, s. p., razglasila primorsko-notranjsko gazelo 2008 in četrtega finalista za zlato gazelo 2008. Dravsko-pomurska gazela bo znana 9. oktobra in gorenjska gazela 15. oktobra. Razglasitev zlate gazele 2008 bo 22. oktobra v Cankarjevem domu v Ljubljani. Znani so že trije finalisti za zlato gazelo 2008 – to so podjetje Rem, dolenjsko-posavska gazela 2008, Blažič, robni trakovi, gazela osrednje Slovenije, in podjetje Monting SK, savinjsko-zasavska gazela.

Podrobnejše informacije o projektu Slovenska gazela 2008 so dostopne na spletnem naslovu www.gazela.com.

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sreda
od -1 do 0 °C

Četrtek
od -1 do 1 °C

Petek
od -1 do 3 °C

Sobota
od 0 do 3 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat