| 

Posel in moda

Poskrbite za oči, utrujene od računalniškega zaslona

Poskrbite za oči, utrujene od računalniškega zaslona

19.09.2008 ob 18:54

V današnejm svetu se je težko izogniti utrujenosti oči, ki nastane kot posledica dalj časa trajajočega gledanja v računalniški zaslon. Skorajda ga ni človeka, ki ne bi vsaj nekaj minut na dan buljil v monitor, poleg tega pa tudi naše spanje ni dovolj dolgo, saj ga vztrajno krajša vedno hitrejši tempo življenja. In ob vsem tem še najbolj trpijo naše oči; te so pordele, pod njimi temni podočnjaki, nad njimi pa otečene veke.

Rešitev?

Tudi obloga iz vrečk črnega čaja, ohlajenih seveda. Pustite jih delovati 15 minut. Naredite si lahko tuddi sprostitveni vzglavnik, ki bo z vonjem sivke pomiril vaše razdražene oči. V svileno prevleko nasujte nekaj riža, laneno semein posušene cvetove sivke ter se prepustite desetminutnemu počitku. Pa na vlago ne pozabite. Za notranjo "navlažitev" morate dovolj piti, za zunanjo - če je zrak pri vas doma ali v pisarni preveč suh - pa si kupite vlažilec zraka. In še ena pomoč za prvo silo: kolobarji kumare ali krompirja, položeni na oči.

Vir: Poskrbite za svoje oči, Gloss ekspres, september 2008

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Petek
od 14 do 20 °C

Sobota
od 12 do 24 °C

Nedelja
od 13 do 24 °C

Ponedeljek
od 14 do 20 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat