| 

Posel in moda

Kako se prisiliti k jutranji telovadbi

Kako se prisiliti k jutranji telovadbi

Četudi niste rana ptica, vam lahko uspe vstati zgodaj zjutraj, celo oznojite se lahko še preden spijete jutranjo kavo. Za tak poskus boste potrebovali budilko, plan telovadbe, opremo za telovadbo in disciplino. Osem enostavnih korakov, skupaj z močno voljo in disciplino, vam bo pomagalo do popolnega jutranjega razgibavanja.


Izberite budilko s prijetnim zvokom, saj verjetno ne želite vsak in ves dan občutiti travme, ki jo navsezgodaj lahko povzroči hreščeča škatla poleg glave.

Pripravite si telovadno opremo, oblačila in športno torbo za v telovadnico že večer prej. To bo pomagalo, če zjutraj preslišite budilko.

Vsako jutro se prebudite ob isti uri. Če niste razpoloženi za fizične aktivnosti, sedite in prelistajte časopis, glejte TV. Tako se bo telo navadilo vstajati in biti v pripravljenosti že zgodaj zjutraj.

Ne pustite si časa za lenarjenje. Dalj časa kot stojite znotraj udobnega, toplega stanovanja, večja je verjetnost, da se ne boste nikamor odpravili, na telovadbo pa lahko kar pozabite. Bujenje, oblačenje, odhod!

Eksperimentirajte s hrano. Kaj, koliko, kdaj in kje je popolnoma vseeno, če ste po obroku še vedno sposobni telovaditi. Priporočilo strokovnjakov: banana, čokoladna ploščica z žitaricami, toast ali jogurt.

Telovadite v družbi. Prijatelj ali prijateljica vam bosta pomagala ostati motiviran in dosegati boljše rezultate. Rolajte, vozite kolo, tecite ali pojdite na sprehod.

Menjajte vrsto aktivnosti. Dolgočasno je vsak dan izvajati ene in iste vaje. Danes tecite, jutri vozite kolo, važno je le, da se ne ustavite.

Naredite si plan. Postavite si jasen cilj, ki bi ga s telovadbo radi dosegli, z obrazložitvijo kako in zakaj. Ko boste opazili prve rezultate, boste dobili še več volje in nov zagon.

Zadnje, ampak nikakor ne najmanj pomembno – zabavajte se. To je pravo bistvo.

Vir: www.sarajevo-x.com

sorodni članki