| 

Aktualno

Podpisane Spremembe in dopolnitve Kolektivne pogodbe dejavnosti trgovine Slovenije

Podpisane Spremembe in dopolnitve Kolektivne pogodbe dejavnosti trgovine Slovenije

19.09.2008 ob 08:08

Skupna izjava za javnost pogajalskih skupin delojemalcev in delodajalcev za spremembe in dopolnitve kolektivne pogodbe dejavnosti trgovine Slovenije

Pogajalski skupini sta že 3. 9. 2008 uskladili in sprejeli predlog besedila sprememb in dopolnitev kolektivne pogodbe dejavnosti trgovine Slovenije. Razgovori s socialnimi partnerji in pogajanja so se s krajšimi prekinitvami odvijala vse od januarja letošnjega leta. Pogajalski skupini z zadovoljstvom ugotavljata, da so organi podpisnikov kolektivne pogodbe sprejeli in potrdili ponujeni predlog sprememb in dopolnitev ter s tem omogočili današnji podpis spremenjene kolektivne pogodbe.

Pogajalski skupini z zadovoljstvom ugotavljata, da so izpogajani tekst sprememb in dopolnitev kolektivne pogodbe dejavnosti trgovine Slovenije podpisali vsi dosedanji podpisniki kolektivne pogodbe, tako na delojemalski kot delodajalski strani (Sindikat delavcev trgovine Slovenije – ZSSS, KS90 – Sindikat trgovine Slovenije, Trgovinska zbornica Slovenije, Združenje delodajalcev Slovenije – Sekcija za trgovino in GZS – Podjetniško trgovska zbornica).

Podpis sprememb in dopolnitev kolektivne pogodbe je rezultat tega, da smo se pogajalci na obeh straneh v pogajanjih osredotočili na razreševanje problemov, tako delodajalcev kot tudi zaposlenih v dejavnosti trgovine Slovenije, da smo uspeli odmisliti ali odvrniti razmišljanje in vplive, ki niso povezani z urejanjem medsebojnih pravic in obveznosti v kolektivni pogodbi dejavnosti trgovine Slovenije. Nismo se pogajali o tem, kako zmanjšati obstoječe pravice zaposlenih, ampak jih urediti na novo bolje ali jasneje kot je bilo to urejeno do sedaj.

Vir: Trgovinska zbornica Slovenije

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sobota
od 9 do 19 °C

Nedelja
od 8 do 18 °C

Ponedeljek
od 10 do 20 °C

Torek
od 9 do 24 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat