| 

Aktualno

Priznanja za najboljše inovacije

Priznanja za najboljše inovacije

18.09.2008 ob 08:15

Najbolj inovativnim med inovativnimi je Gospodarska zbornica Slovenije včeraj podelila priznanja za inovacije, nastale v letu 2007. 2 zlati, 20 srebrnih, 11 bronastih priznanj ter 7 diplom je rezultat nacionalnega finala, v katerem je na regionalni ravni kandidiralo 170 inovacij in prek 300 inovatorjev.

Priznanje za najboljše inovacije na nacionalni ravni predstavlja najvišje priznanje inovativnim dosežkom slovenskih podjetij in s tem promocijo inovativnosti v Sloveniji. Število in kakovost prijavljenih in nagrajenih inovacij so jasen pokazatelj, da ima Slovenija velik potencial za dvig konkurenčnosti gospodarstva.

Zdenko Pavček, predsednik GZS je ob današnji svečani podelitvi priznanj in diplom najboljšim inovacijam za lansko leto poudaril, da so »ključen element inovativnosti posamezniki, inovatorji na področjih tehnologije, procesov, oblikovanja ali trženja, ki prinašajo v podjetja sveže ideje, zamisli, ustvarjalni nemir, izboljšave in rešitve.« Nagrajencem je uvodoma čestital tudi minister za gospodarstvo, mag. Andrej Vizjak.

Da je slovensko gospodarstvo inovativno, dokazuje število prijav podjetij za natečaj najboljših inovacij – letos smo jih prejeli prek 170, pri tem je sodelovalo okrog 300 inovatorjev iz slovenskih podjetij. V letošnjem letu je bilo prvič tudi več prijav za inovacije, ki so nastale v sodelovanju med različnimi podjetji, univerzami in institucijami. V dvanajstih letih, kar GZS organizira podelitev priznanj, je z nami sodelovalo prek 1.900 inovatorjev.

S podeljevanjem priznanj in diplom je že pred dvanajstimi leti začela območna zbornica Zasavje, kasneje so se ji pridružile tudi ostale območne in regionalne zbornice. Priznanja za najboljše inovacije so tako prerasle v vseslovensko promocijo inovacije, kjer danes sodelujejo vse območne in regionalne zbornice GZS. Letošnja podelitev priznanj najboljšim inovacijam na nacionalni ravni je tako že šesta po vrsti.

Območne in regionalne zbornice so v finale poslale na regionalnem nivoju najbolje ocenjene inovacije, tako, da se je nabralo kar 40 najboljših inovacijskih predlogov. Osemčlanska ocenjevalna komisija pod vodstvom mag. Andreja Kerina je imela zelo zahtevno nalogo, saj so bili vsi predstavljeni predlogi na svojih področjih izvrstni.

Zlato priznanje so prejeli:

- Acroni, d.o.o. : Razvoj nikljevih zlitin INVAR
- Hidria inštitut klima, d.o.o.: Valovita geometrija lopatice aksialnega ventilatorja

Več: www.gzs.si

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sobota
od 9 do 19 °C

Nedelja
od 8 do 18 °C

Ponedeljek
od 10 do 20 °C

Torek
od 9 do 24 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat