| 

Posel in moda

Poslovna ženska moderna tudi to jesen

Poslovna ženska moderna tudi to jesen

19.09.2008 ob 11:45

Pritisnil je mraz, očitno je konec sezone sandalov in lahkih poletnih oblekic. Začele ste brskati po omari za vašimi jesenskimi poslovnimi oblačili. In seveda ugotovile, da »nimate kaj obleči«. Ali vam je premajhno, ali preveliko, ali so se na vašo najljubšo obleko spravili molji … Obdobje sezonskih sprememb je težko za vse ženske, ki se vedno znova znajdejo razočarane pred odprtimi vrati svoje omare. Rešitev je: nakupovanje! Če pa niste med njimi in se vaša omara »šibi« pod težo oblačil, preverite ali bodo vaša oblačila modna tudi še to jesen.

Modni svetovalci za letošnjo jesen za poslovno žensko predlagajo izbiro oblačil v umirjenih barvah. In sicer črna ostaja črna in neizogibna eleganca, izbirajte tudi med vsemi odtenki sive, od najbolj svetle do zelo temne sive, v omari lahko obdržite tudi oblačila v čokoladnih rjavih odtenkih. Dodajte pa še nekaj kosov v umirjeni vijolični barvi in v vzorcu škotskega kara. Poleg klasičnih kostimov, s krilom ali hlačami, lahko kombinirate tudi krila oziroma hlače z različnimi zgornjimi deli: suknjiči, jopicami, bluzami … Hlače naj imajo višje krojen pas in naj vam širše padajo okoli nog. Lahko pa si privoščite tudi zelo ozke hlače. Krila so lahko širša – na balon – in segajo do sredine kolen.

A ne pozabite, da mora poslovna ženska ohraniti svoj slog, ki poudarja njeno poslovnost, samozavest, ambicijo in moč. Obleka poslovne ženske zato ostaja klasična in kot taka dominantna, katero pa lahko popestrite z živahnejšimi in igrivimi modnimi dodatki, ki postavijo »piko na i« vašemu osebnemu značaju.

V nadaljevanju še nekaj z modnih brvi svetovnih modnih oblikovalcev in njihovih kreacij za letošnjo jesen.

   
Elegantno krilo v kombinaciji s suknjičem in bluzo ali topom je idealna kombinacija za elegantno poslovno žensko (Giorgio Armani).
Hlačni kostim v eni barvi ali dvo barven. Hlačnice so široke, pas višje krojen. Barve so naravne (bež, rjava), siva in seveda črna (Giorgio Armani).
     
Hlačni kostim z ožje krojenimi hlačami, ki segajo do gležnjev. Kolekcija Dolce&Gabbana za poslovno žensko predlaga tudi enodelne obleke.
V svojo omaro dodajte nekaj kosov oblačil v umirjeni vijolični barvi (Oscar de la Renta).
Široke hlače z visokim pasom v kombinaciji z razno barvnimi bluzami (Oscar de la Renta).
     
Črna ostaja črna, lahko pa jo popestrite z oblačilom v karo vzorcu (Ralph Lauren).

Foto: Style.com

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sreda
od 14 do 29 °C

Četrtek
od 16 do 30 °C

Petek
od 16 do 26 °C

Sobota
od 15 do 29 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat