| 

Posel in moda

Jesenske modne zapovedi za poslovne moške

Jesenske modne zapovedi za poslovne moške

Bliža se jesen in to je čas, ko preuredite tudi svojo omaro. Poletne stvari v bolj odmaknjene dele omare in v škatle, jesenska toplejša oblačila pa spet pridejo na dan. Vprašanje pa je, če so oblačila, ki ste jih tako s ponosom nosili lansko sezono, sploh še modno aktualna. Morda ste se v tem času tudi malce zredili ali pa izgubili kakšen odvečen kilogram, skratka v vseh primerih je to priložnost, da si privoščite nekaj novih kosov. In v kolikor se odpravljate po nakupih (ali pa če samo »preverjate« aktualnost oblačil iz vaše omare), naj vam olajšamo izbiranje z nekaj napotki o letošnjih jesenskih modnih zapovedih.

Sicer so modne zapovedi za oblačila poslovnega moškega precej okrnjene in se še vedno držijo dokaj strogih in tradicionalnih oblik in barv. Čeprav si lahko moderen posloven moški privošči tudi kaj več ekstravagance, zlasti tako, da klasično in dokaj suhoparno obleko popestri z raznimi modnimi dodatki, z dodatki v bolj izrazitih barvah, z materiali, ki se lesketajo in podobno. Sicer pa letošnjo jesen barvno prevladujejo odtenki sivine, od najbolj svetle sive do zelo temno granit sive, črna ostaja črna, nekaj pa je tudi naravnih barv, od bež do čokoladno rjave. Same kombinacije različnih kosov oblačil, pa so precej odvisne tudi od vaše lastne domišljije. Recimo kombinirate lahko zelo elegantne hlače z malo bolj casual zgornjim delom. Ali obratno. Vedno v kombinaciji ohranite en kos oblačila, ki je izdelan iz kvalitetnega materiala in je klasične oblike, medtem ko lahko za druge kose izberete tudi malo bolj trendne kroje in barve. Nekateri svetovno znani modni guruji za letošnjo jesen predlagajo kombinacije oblačil v vzorcu škotskega kara.

Sicer pa, če vaša drznost pri oblačenju ne pozna meja, lahko sami ustvarite popolnoma novo podobo modernega poslovnega moškega. Poglejmo si nekaj predlogov svetovnih modnih oblikovalcev, kaj oni predlagajo za letošnjo jesen.

Kolekcija Burberry Prorsum v znamenju naravnih odtenkov in plaščev do kolen.
Calvin Klein ostaja klasičen v hladnejših naravnih odtenkih in večno črno.
Kolekcij D&G modernemu moškemu dodaja karo vzorec.
     
Emporio Armani predlaga črno in sivo barvo za poslovnega moškega.
Klobuki in telovniki se vračajo za Giorgio Armanija.
Jean Paul Gaultier z naravnimi rjavimi odtenki, od svetlejše do čokoladne.

Foto: Men's Style. com

sorodni članki