| 

Postal sem podjetnik

Osebni računalnik ali prenosnik?

Osebni računalnik ali prenosnik?

18.09.2008 ob 10:29

Eno najpomembnejših orodij, ki jih podjetnik potrebuje pri svojem delu v pisarni, je prav gotovo računalnik. Ponudba je danes pestra, ostaja pa vprašanje, za kakšen računalnik se odločiti – osebni namizni računalnik ali za prenosnega?

Vedno več podjetnikov se danes odloča za nakup prenosnega računalnika. Stacionarni ima sicer nekaj prednosti, ki nikakor niso zanemarljive. Pogosto so zanesljivejši, manj občutljii na morebitne nezgode, predvsem pa so veliko bolj prilagodljivi od prenosnikov. Uporabniki pravijo, da so kot Lego kocke – ko ustrezni del zamenjamo, imamo pred seboj nekaj povsem drugega. Nadgrajevanje je navadno tudi stroškovno učinkovitejše, saj nekaj majhnih naložb neprimerno podaljša življenjsko dobo namiznemu računalniku. So tudi večji, kar pomeni, da lahko uporabnik vanje vstavi več strojne opreme.

Na prenosnik se lahko priključi vsa oprema kot na primer miška, tipkovnica, tiskalnik in podobno, vendar takšen računalnik potm izgubi svoj glavni namen, torej prenosljivost. Vseeno pa je prenosni računalnik za večino uporabnikov veliko bolj praktična izbira, stacionarni ostaja namenjem predvsem ozko usmerjenim uporabnikom, na primer grafičnim oblikovalcem.

Pri tem ne gre zanemariti še ene možnosti, ki se na slovenskem trgu še ni uveljavila – govora je o Applovih Macih. Tudi ti so na voljo v stacionarni ali prenosni obliki, odlikujeta pa jih predvsem izjemno preprosta uporaba in visoka zmogljivost na določenih področjih.

Povzeto po članku: Pisarna - ne drugi ampak prvi dom, avtor G. Stamejčič, Delo FT

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sobota
od 14 do 16 °C

Nedelja
od 11 do 18 °C

Ponedeljek
od 12 do 17 °C

Torek
od 10 do 15 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat