| 

Posel in moda

Na svetu je 10 milijonov milijonarjev

Na svetu je 10 milijonov milijonarjev

15.09.2008 ob 20:10

Število ljudi po svetu, ki imajo pod palcem vsaj milijon dolarjev, je prvič presegel mejo 10-ih milijonov že lani. Njihovi bančni računi pa letos rastejo še hitreje.

Združeno bogastvo vseh milijonarjev sveta je lani naraslo na skoraj 14 trilijonov, kar je za 9 odstotkov več kot leto prej. To pomeni, da je sodoben milijonar v povprečju vreden kar štiri milijone dolarjev, kar je največ doslej. Rast vrednosti premoženja bogatašev je hitrejša od rasti prebivalstva, ta trend pa se bo nadaljeval tudi v prihodnje.

Najhitreje naraščajo premoženja milijonarjev v ekonomsko razvijajočih se deželah: v Indiji, kjer je število milijonarjev naraslo za kar 23 odstotkov, na Kitajskem in v Braziliji.

Vendar na področju debelih denarnic še vedno vodijo Združene države Amerike, saj tam živi eden od treh milijonarjev,  na področju Afrike, Srednjega vzhoda in Latinske Amerike skupaj pa komaj vsak deseti.

Do leta 2012 naj bi se po projekcijah premoženje najbogatejših povzpelo na kar 60 trilijonov dolarjev.

Vir: Associated Press

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sreda
od 14 do 29 °C

Četrtek
od 16 do 30 °C

Petek
od 16 do 26 °C

Sobota
od 15 do 29 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat