| 

Aktualno

Najvarčnejši avto v svojem razredu: novi Golf BlueMotion

Najvarčnejši avto v svojem razredu: novi Golf BlueMotion

13.09.2008 ob 18:02

Prof. dr. Martin Winterkorn je javnosti predstavil študijo z emisijo CO2 99 g/km

Volkswagen je znova v središču pozornosti: vzporedno s šesto generacijo Golfa je predstavil tudi novi Golf BlueMotion. Nova študija v Golfovem segmentu prva ostaja pod magično mejo 4,0 l, saj v povprečju na 100 km porabi le 3,8 l goriva. V skladu s tem je emisija CO2 znižana na 99 g/km, kar je prav tako nov najboljši rezultat v tem avtomobilskem razredu.

„Prijaznost do okolja in pravi užitek v vožnji pri Volkswagnu nista nezdružljiva. Oboje se lahko in se mora medsebojno dopolnjevati. In to nudi novi Golf BlueMotion,“ je na tiskovni konferenci na Islandiji povedal prof. dr. Martin Winterkorn, predsednik uprave družbe Volkswagen AG.

Golf BlueMotion je tako dosegel senzacionalno nizko raven porabe manjšega Pola BlueMotion, ki je do sedaj veljal za najvarčnejši avto s petimi sedeži. Študijo Golf BlueMotion poganja novi, tihi in zmogljivi turbodizelski motor z vbrizgavanjem goriva preko skupnega voda in močjo 77 kW (105 KM). Največji navor 250 Nm je na voljo že pri 2.000 vrt./min. Tako kot vsi motorji za šesto generacijo Golfa tudi motor študije Golf BlueMotion že danes izpolnjuje zahteve izpušnega normativa Euro 5, ki bo začel veljati jeseni prihodnjega leta.


Vir: Porsche Slovenija d.o.o.

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Ponedeljek
od -2 do 1 °C

Torek
od -3 do 4 °C

Sreda
od -5 do 2 °C

Četrtek
od -4 do 3 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat