| 

Posel in moda

Ford Individual

Ford Individual

  • Paketi notranje opreme Ford Individual zdaj na voljo za Modea
  • Štiri barvne in dizajni, prikrojeni za modela Ghia in Titanium
  • Predstavitev v Parizu po uspešni dizajnerski študiji na Avtosalonu v Frankfurtu 2007
  • Dopolnjuje že dostopni paket zunanje opreme za Mondea

Mondeo je med zadnjimi modeli, za katere je na voljo možnost dodatne izbire in ekskluzivnosti opreme 'Ford Individual', tovarniškega programa za personalizacijo vozil, s katerim se je ekipa oblikovalcev osredotočila na izboljšanje kakovosti in sloga v izjemno umetelno izdelani Mondeovi notranjosti.

Paket opreme 'Ford Individual' za Mondea je bil prvič prikazan kot dizajnerska študija na frankfurtskem Avtosalonu 2007, na pariškem Avtosalonu 2008 pa bo prikazana proizvodna različica, ki vključuje široko paleto možnosti in opreme, s katerimi bo za vrhunske modele v ponudbi Mondea na voljo še večja izbira in individualnost.

“Program Ford Individual je izjemno uspešen od uvedbe z modelom S-MAX in ponudbo smo s filigranskim pristopom progresivno razširili še na druga vozila,” je pojasnil Bernhard Mattes, podpredsednik oddelka storitev za stranke pri evropskem Fordu. “Odziv na študijo Mondea z notranjim oblikovanjem Ford Individual je bil izjemno pozitiven, sledilo pa je tudi močno povpraševanje po proizvodni različici.”

Ekskluzivno oblikovanje
Za modele Mondeo Ghia in Titanium so bile 'po meri' ukrojene štiri teme, vsaka pa nudi ekskluzivno oblikovanje, kakovostne materiale in izjemno pozornost do detajlov.

Vse možnosti vključujejo v osmih smereh električno nastavljiva ogrevana sprednja sedeža s prilagajanjem ledvene opore. Sedeža sta oblazinjena z izjemno kakovostnim usnjem napa in usnjem z izrazito teksturo, ki pritegneta z videzom ročnega šivanja ali šivanja s križnim vbodom ter s poudarjenim Fordovim napisom ‘Individual’.

Usklajeno so z usnjem enake kakovosti oblazinjeni in oblikovani tudi zadnji sedeži, piko na i pa doda napis ‘Individual’ na sredinskem zadnjem naslonu za roke. Z usnjem so oblazinjeni tudi nasloni za roke, vstavki v vratih, manšeta prestavne ročice in manšeta ročne zavore.

Prestižno usnjeno oblazinjenje je najprej opazen dodatek v opremi Ford Individual, a ga dopolnjuje paleta opreme za notranje oblikovanje in priročnost.

Odlično zastavljen voznikov sedež in zunanji ogledali z električnim nastavljanjem so opremljeni tudi s pomnilnikom, s katerim lahko shranjene položaje ponovno nastavite s pritiskom na gumb. Med domišljenimi dodatnimi poudarki so športno oblikovani pedali in naslon za nogo z nedrsečo aluminijasto površino ter prag iz nerjavečega jekla na sprednjih vratih z napisom ‘Individual’.

Bogate talne obloge so estetska in funkcionalna pika na i, ki poskrbi za videz in zaščito prostora za potnike v Mondeu.

Elegantna tema ‘Beige/Dark Beige’ je bila razvita posebej za kupce izvedbe Ghia, ki izberejo notranjo barvo Biscuit. ‘Light Beige/Ebony’ je na voljo za izvedbi Ghia in Titanium z notranjim okoljem v ebenovinasto črni barvi. Za izvedbo Titanium z ebenovinasto črno notranjostjo sta na voljo dve sodobni, športni temi: ‘Tan/Ebony’ in ‘Ebony’.

Vsaka tema odraža slog, kakovost in materiale modela, kateremu je namenjena, razvite pa so bile tako, da dopolnjujejo možnosti za oblikovanje zunanjosti Mondea.

“Komplet za oblikovanje zunanjosti Ford Individual je za Mondeo s petimi vrati in za karavan na voljo od konca leta 2007 in je zelo priljubljen,” je povedal John McLeod, glavni oblikovalec oddelka za personalizacijo vozil pri evropskem Fordu. “Nove možnosti za oblikovanje notranjosti odlično dopolnjujejo zunanjost in so izdelane z enako kakovostnimi materiali in skrbnostjo v skladu s pričakovanji uporabnikov Mondea.”

Obiskovalci Fordovega razstavnega prostora na pariškem Avtosalonu si bodo lahko ogledali Mondeo Titanium v klasični kovinski barvi Sea Grey z notranjo temo programa Ford Individual ‘Light Beige’ in opremo Ebony.

Možnosti programa Ford Individual bodo za Mondea v Evropi na voljo od jeseni 2008. Od pomladi 2009 bodo v ponudbo vključena tudi edinstvena 18-palčna platišča iz lahke zlitine s petimi kraki Ford Individual, barvana s posebno barvo ‘Mystique Silver’, ki bo sončne žarke odsevala v spletu mavričnih barv.

Vir: Summit motors Ljubljana, d.o.o.

sorodni članki