| 

Aktualno

Uradno odprtje Britanske gospodarske zbornice v Sloveniji

Uradno odprtje Britanske gospodarske zbornice v Sloveniji

10.09.2008 ob 14:00

Ljubljana, 9. september 2008 – V torek, 9. septembra, smo bili priča uradnemu odprtju Britanske gospodarske zbornice v Sloveniji ( v nadaljevanju BCCS). »Glavni cilji BCCS so predvsem predstavitev in podpora poslovnih interesov britanskim poslovnežem v Sloveniji in slovenskim v Veliki Britaniji,« je poudaril predsednik BCCS, gospod Kevin Morrison. Dodal je še, da si zbornica šteje v izjemno čast, da je britanski veleposlanik v Sloveniji, gospod Tim Simmons, sprejel povabilo in postal prvi častni predsednik Britanske gospodarske zbornice v Sloveniji.


Britanska gospodarska zbornica v Sloveniji je uradno priznana bilateralna gospodarska zbornica med Veliko Britanijo in Slovenijo. Uradno priznanje ji podeljuje britansko veleposlaništvo v Sloveniji in Svet Britanske zbornice v kontinentalni Evropi (COBCOE). Sprejeta je bila kot 25. članica organizacije COBCOE. COBCOE predstavlja več kot 6000 (šest tisoč) podjetjih, preko 28 bilateralnih Britanskih gospodarskih zbornic v 26 državah v kontinentalni Evropi. Za več informacij o COBCOE obiščite www.cobcoe.eu.

Glavni cilji BCCS so jasni. Na prvem mestu gre za podporo in predstavitev slovenskih poslovnežev in poslovnih projektov, ki bi jih želeli izvajati v Veliki Britaniji. Omenjena podpora pa velja tudi v obratni smeri - podpora britanskemu poslovnemu svetu, ki išče poslovne priložnosti na slovenskem gospodarskem parketu. Gre za pozitivno in aktivno prispevanje poslovni in družbeni sferi, kot orodje za doseganje konkretnih ciljev pa se zbornica poslužuje zgolj poslovnega lobiranja in s tem ohranja politično nevtralnost.

V BCCS se lahko včlanijo pravne osebe, ki jih zanima poslovanje v Veliki Britaniji in Sloveniji oziroma med obema državama. Člani BCCS bodo pridobili dostop ne le do britanskih in slovenskih podjetij ter ostalih vplivnih ljudi, temveč tudi do 6000 drugih podjetij članic COBCOE preko enega središča – BCCS. Člani lahko pričakujejo širok spekter predstavitev svojih podjetij s pomočjo organiziranih seminarjev z vrhunskimi strokovnjaki in govorci.

V bližnji prihodnosti bodo ostale ugodnosti za člane vključevale: široke priložnosti v mreži s pomočjo predstavitev podjetij in seminarjev strokovnjakov z vrhunskimi vodilnimi govorci, poslovnih srečanj in razstav, BCCS spletnega časopisa s širokim razponom novic, pogledov, tržnih informacij, posebnih dogodkov, z BCCS-jevim Poslovnim Adresarjem, ki omogoča članom dostop do obširne BCCS poštne baze podatkov in dostop do razpona BCCS servisev podpore profesionalnih podjetij, kot tudi priložnosti promocije podjetij s pomočjo naše obširne mreže medijskih kontaktov v Veliki Britaniji in Sloveniji.

Po večmesečnih pripravah se je pred poletnimi meseci začelo iskanje novih članov. Trenutno imamo 18 članov, novi člani pa se pridružujejo vsak teden. Naši člani vključujejo slovenska in britanska podjetja, tako samostojne podjetnike kot velika mednarodna podjetja. Načrtujemo, da bomo do konca leta 2008 imeli več kot 50 članov.

Kontaktne informacije:

Predsednik: Gospod Kevin MORRISON, Relokacija d.o.o.
Prvi podpredsednik: Gospod David SMITH, Crown Agents
Finančni uradnik: Gospod Stephen FISH, Ernst & Young d.o.o.
Vodja prodajnega področja: Gospa Kristina KESMIČ, BCCS


Naslov:
Litostrojska cesta 52, 1000 Ljubljana, Slovenija
Tel: +386 (0) 51 242 130
E-naslov: info@bccs.si
Web: eee.bccs.si

sorodni članki


Komentarji: 1 

Dodajte komentar


greg | 10.09.2008 ob 21:58
Zdej so pohitel, ker pride kraljica drug mesec v SLO. Me zanima kakšna bo cena obiska njenega veličanstva.
Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Ponedeljek
od -2 do 1 °C

Torek
od -3 do 4 °C

Sreda
od -5 do 2 °C

Četrtek
od -4 do 3 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat