| 

Aktualno

Ognjemet novosti na mednarodni razstavi gospodarskih vozil

Ognjemet novosti na mednarodni razstavi gospodarskih vozil

10.09.2008 ob 08:45

  • Študija prvega Volkswagnovega odprtega dostavnika
  • Caddy 4MOTION s stalnim štirikolesnim pogonom
  • Študija Caddy PanAmericana za svetovne popotnike
  • Caddy Life Style Edition kot prestižen kompaktni enoprostorec
  • Študija Crafter BlueMotion za manjše obratovalne stroške

Znamka Volkswagen Gospodarska vozila bo na letošnji, že 62. mednarodni razstavi gospodarskih vozil (25.09.–2.10.) predstavila številne novosti, s katerimi prevzema vodilno vlogo v najpomembnejših segmentih. Poleg študije prvega evropskega odprtega dostavnika (pickup) bodo javnosti med drugim pokazali Caddy 4MOTION in študijo Caddy PanAmericana. Caddy Life Style Edition je najprestižnejša izvedba te modelske serije, Crafter BlueMotion pa na novo interpretira pojem varčnosti.

Glavna zvezda na razstavnem prostoru v hali 12 bo študija prvega Volkswagnovega odprtega dostavnika (pickup) v razredu 1 t. To konceptno vozilo napoveduje četrto modelsko serijo znamke Volkswagen Gospodarska vozila, ki jo bodo konec leta 2009 začeli izdelovati v tovarni Pacheco v Argentini. Kot prvi "pickup" katerega izmed velikih evropskih avtomobilskih proizvajalcev bo postavil nova merila v svojem segmentu.

Znamka Volkswagen Gospodarska vozila predstavlja še eno izvedbo svojega izjemno uspešnega univerzalnega malega mestnega dostavnika – Caddy 4MOTION s stalnim štirikolesnim pogonom in varčnim motorjem 1.9 TDI (77 kW/105 KM), ki je kombiniran s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom in sklopko Haldex četrte generacije. Caddy 4MOTION bo kupcem na voljo od jeseni 2008 dalje, in sicer v izvedbah Life, kombi in furgon z različnimi paketi opreme. Bo pa tudi edini aktualni mali mestni dostavnik s štiri-kolesnim pogonom na tržišču.

Za pustolovce bodo predstavili študijo PanAmericana, ki temelji na Caddyju 4MOTION. Tako kot Multivan PanAmericano je tudi ta izvedba prepoznavna po jezersko sivi kovinski barvi laka, 16-colskih terenskih pnevmatikah in žlahtnem usnjenem oblazinjenju.

Kot vrhunec ponudbe serije Caddy se bo na avtomobilskem salonu predstavil Caddy Life Style. S 16-colskimi litimi aluminijastimi platišči, kromirano mrežo hladilnika, znižanim podvozjem, izvlečnim prtljažnim dnom, usnjenim oblazinjenjem in drugo izbrano opremo se ta ekskluzivni Caddy bistveno razlikuje od dosedanjih modelov te serije.

Spomladi se je začela prodaja Caddyja BlueMotion, jeseni pa se predstavlja še študija Crafter BlueMotion, ki bo tudi pri velikih furgonih na novo definirala pojem varčnosti. Crafter BlueMotion s tehnologijo AdBlue ne zmanjšuje le porabe goriva za kar 1 liter, temveč že dosega mejno vrednost emisije škodljivih izpušnih plinov, ki jo določa normativ EU5.

Južnoameriška podružnica družbe Volkswagen Gospodarska vozila Trucks and Buses bo v Hannovru predstavila aktualno serijo Constellation in svoj "ljudski avtobus" Volksbus. Največ pozornosti na 867 m2 velikem razstavnem prostoru bo zagotovo deležen dirkalnik, ki je zabeležil že številne zmage na brazilskem prvenstvu tovornjakov.

Na 7.375 m2 velikem notranjem razstavnem prostoru znamke Volkswagen Gospodarska vozila v hali 12 se bo predstavilo skupno 44 vozil. Izbor ponazarja pestrost modelske palete, od enostavnih furgonov in kesonarjev do ekskluzivnega Multivana Business.

Na 2.116 m2 velikem zunanjem razstavnem prostoru pa bo na ogled še pribl. 30 vozil različnih izdelovalcev nadgradenj, ki predelujejo modele znamke Volkswagen Gospodarska vozila

Vir: Porsche Slovenija d.o.o.

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Ponedeljek
od -2 do 1 °C

Torek
od -3 do 4 °C

Sreda
od -5 do 2 °C

Četrtek
od -4 do 3 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat