| 

Posel in moda

Elektronska cigareta

Elektronska cigareta

Bi se radi odvadili kajenja!? Iz več razlogov. Ker je kajenje nezdrava, draga in od lanskega leta tudi zelo "lokacijsko omejena" razvada. Potem bo morda za vas primerna elektronska cigareta. Elektronska cigareta vsebuje nikotin in ponuja enak občutek in učinek kot prava cigareta, vendar brez negativnih posledic. Ne vsebuje katrana in drugih škodljivih snovi, ne pušča neprijetnega vonja in lahko jo kadite celo v gostinskih lokalih ali v pisarni ... pa še prihranili boste!

Z elektronsko cigareto tudi prihranite

Ker elektronska cigareta ne vsebuje tobaka, jo kot rečeno lahko kadite v gostinskih lokalih ali celo v pisarni! Občutek pri kajenju in učinek sta zelo podobna kot pri pravih cigaretah, saj vsebuje nikotin.

Hkrati pa lahko z uporabo elektronske cigarete prihranite tudi nekaj denarja! Ste že kdaj razmišljali, koliko vas stane kajenje? Zavojček kakovostnih cigaret lahko stane tudi 3 €. Če pokadite 1 zavojček na dan boste v enem letu za cigarete zapravili kar neverjetnih 1068 €!

Elektronska cigareta deluje na vložke, ki vsebujejo nikotin in nekatere druge snovi, ki dajo kajenju realističen občutek in okus. Zaradi potrebe po menjavi kartuš kajenje z elektronsko cigareto ni zastonj, vendar je še vedno bistveno cenejše. En vložek je ekvivalenten ca 30 cigaretam (odvisno od načina kajenja) stane pa le 0,99 €. Spodnji izračun kaže, da lahko v enem letu z elektronsko cigareto prihranite 702,35 €, že če pokadite 1 zavojček na dan.

Primerjava:

  Elektronska cigareta Klasična cigareta
Strošek v 1 letu (20 cigaret na dan) 365,65 € 1068,00 €
Prihranek v 1 letu 702,35 €


Elektronska cigareta kot pomoč pri odvajanju od kajenja?

Elektronska cigareta deluje na posebne vložke, ki vsebujejo nikotin in druge snovi, ki ustvarijo realističen okus in občutek pri kajenju. Poleg tega, da so vložki neprimerno cenejši od pravih cigaret (en vložek je enakovreden cca 30 cigaretam) lahko enostavno izbirate vsebnost nikotina. Če se želite odvaditi od kajenja najprej izberete najmočnejši vložek, ki vsebuje največ nikotina, potem pa postopoma prehajate na vložke z manj nikotina. Že v nekaj tednih lahko popolnoma preženete potrebo po nikotinu in začnete z uporabo vložkov brez nikotina.

Kako elektornska cigareta deluje?

Elektronska cigareta je elektronska naprava, ki ima obliko prave cigarete. Sestavljena je iz akumulatorja, elektronskega vezja in vložka, kjer je shranjen nikotin. Ko skozi ustnik vdihnete, senzor v elektronskem vezju zazna pretok zraka in v zrak spusti ustrezno količino nikotina. Cigareto napaja akumulator, ki ga lahko ponovno napolnite. Elektronsko cigareto lahko uporabite kot popolno zamenjavo za običajne cigarete iz tobaka, kot dopolnilo za uživanje v kajenju v gostinskih lokalih in pisarni ali kot sredstvo za pomoč pri odvajanju od kajenja.

Vir in informacije:www.elektronskacigareta.com

sorodni članki