| 

Aktualno

Ibiza v Parizu z novo paleto modelov

Ibiza v Parizu z novo paleto modelov

04.09.2008 ob 10:51

Na bližajočem se avtomobilskem sejmu v Parizu: Paleta modelov Ibiza bogatejša za izvedbi CUPRA in ECOMOTIVE
  • CUPRA z motorjem 1.4 TSI s 132 kW (180 KM) in dvema polnilnikoma
  • 7-stopenjski avtomatski menjalnik DSG z obvolanskima prestavnima ročicama
  •  Ibiza ECOMOTIVE z emisijo CO2 samo 99 g/km

Manj kot šest mesecev po predstavitvi nove Ibize se bo ta modelska serija razširila še z dvema novima izvedbama, ki ju zaznamujejo na eni strani izrazito športen značaj in na drugi strani okoljevarstvena prizadevanja. Prva je Ibiza CUPRA, pri kateri sta inovativna tehnologija in design povezana z značajskostjo in ekskluzivnostjo. Motor 1.4 TSI z močjo 132 kW (180 KM) in dvema polnilnikoma ter 7-stopenjski avtomatski menjalnik DSG z obvolanskima prestavnima ročicama sta zagotovilo za adrenalinska doživetja. Druga izvedba, privlačna Ibiza ECOMOTIVE, pa je najbolj ekološki avtomobil v svojem razredu, saj ima vrednost emisij CO2 samo 99 g/km.

Najsodobnejša tehnologija

Novo Ibizo CUPRA, ki je bila ustvarjena za vznemirljiv užitek v vožnji, zaznamuje ekskluziven design z markantnim sprednjim delom, na katerem je t. i. “design puščice” še posebej izrazit, še zlasti zaradi novo oblikovanega odbijača, na katerem reže za dovod zraka obkrožajo sredinsko mrežo hladilnika, zaradi vseobsegajočega športnega videza, 17-colskih litih platišč, poudarjenih bokov, v katerih so vgrajene zadnje luči ter novo zasnovane, sredinsko nameščene trapezoidne izpušne cevi.

Z novo Ibizo CUPRA bo premiero doživela povsem nova različica zmogljivega, učinkovitega motorja 1.4 TSI, ki razvije moč 132 kW (180 KM) in ki ga vgrajujejo v kombinaciji s 7-stopenjskim avtomatskim menjalnikom DSG s prestavnima ročicama na volanu. Pogonski agregat 1.4 TSI z dvema polnilnikoma se lahko pohvali z bistveno nižjimi izpušnimi emisijami in manjšo porabo goriva, kar gre pripisati majhni gibni prostornini ter prizadevanjem znamke SEAT za zmanjšanje emisij CO2 pri vseh svojih motorjih.

Kombinacija tega motorja ter poskočnega, športnega značaja, značilnega za menjalnik DSG, ustvarja pri vožnji vznemirljive občutke. Če temu dodamo še možnost prestavljanja z ročicama na volanu in izjemno stabilnost SEAT-ovega dinamičnega podvozja, so izpolnjeni vsi pogoji za izrazito športno doživljanje vožnje.

Oprema novega SEAT-ovega modela poleg serijskega sistema ESP vključuje tudi ABS, TCS + EBA, čelni zračni blazini za voznika in sovoznika, stranski zračni blazini za glavo in prsni koš, funkcijo Hill Hold Control, opozorilno lučko za padec tlaka v pnevmatikah, kromirane dvojne žaromete, sprednji meglenki s funkcijo osvetlitve pri vožnji v ovinek, funkcijo “easy entry” na sovoznikovem sedežu, podvozje tipa CUPRA, športne sedeže tipa CUPRA in aluminijaste pedale.Ibiza ECOMOTIVE, vodilna na področju trajnostnih ekoloških prizadevanj

Nova Ibiza ECOMOTIVE, ki prevzema odlično poslanstvo svoje predhodnice, bo na avtomobilskem salonu v Parizu predstavljena v prenovljeni podobi in – skladno s slovesom najbolj ekološkega avtomobila v svojem razredu – z znižanjem emisije CO2 na samo 99 g/km.

Ibiza ECOMOTIVE, ki je na voljo v 5-vratni izvedbi in tudi kot SportCoupé, je opremljena z motorjem 1.4 TDI z močjo 59 kW (80 KM) in filtrom za trdne delce, ki nima zaslug le za zmanjšanje izpušnih emisij pod 100 g/km, temveč tudi za zmanjšanje porabe goriva.

Nedvomno prispeva k doseganju takšnih vrednosti tudi posodobljena programska oprema za krmilnik motorja, poleg tega pa tudi izboljšave menjalnika in prestavnih razmerij, nove pnevmatike z dimenzijami 175/70 R 14, 14-colska platišča s kolesnimi pokrovi in – kot že pri predhodnici – zamenjava rezervnega kolesa z garnituro za popravilo pnevmatik.

Eden od vidikov, ki so ga temeljito preučili s ciljem zmanjšanja porabe goriva in izpušnih emisij, je bila aerodinamika vozila. Tako so pri novi Ibizi ECOMOTIVE realizirali kar nekaj rešitev, npr. novo zaprto sprednjo masko in nov usmernik zraka na zadku, ki prispevata k manjšemu zračnemu uporu, zaradi česar se zmanjšajo tudi poraba goriva in izpušne emisije.

V notranjosti nudi Ibiza ECOMOTIVE enako komfortno in varnostno opremo kot druge izvedbe modela Ibiza. Opremljena je s paketom Reference.


Obe novi izvedbi – Ibizo ECOMOTIVE in Ibizo CUPRA – bodo izdelovali izključno v SEAT-ovi matični tovarni v Martorellu v bližini Barcelone.

Vir: Porsche Slovenija d.o.o.

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Ponedeljek
od 16 do 31 °C

Torek
od 13 do 24 °C

Sreda
od 12 do 27 °C

Četrtek
od 14 do 30 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat