| 

Posel in moda

Kako ohraniti mirne živce?

Kako ohraniti mirne živce?

02.09.2008 ob 08:33

Umirjenost, tj. ohranitev mirnih živcev so nujni pogoj za učinkovito in ustvarjalno delo, pa tudi za dobre odnose v podjetju. Z redno uporabo » pripravkov iz sivke « do dolgotrajnih rezultatov …

Ponujam vam tri enostavne »recepte«, da se znebite stresa na delovnem mestu. Vsi trije nasveti vsebujejo sivko, saj kot je znano, imajo rastline lahko zdravilen učinek in se lahko uporabljajo v različne namene, vendar s količino ne smete pretiravati.

1. Poparek s sivko

Eno čajno žičko posušenih listov prelijte z vročo vodo in pustite stati 10 minut. Na dan spijte dvakrat po eno skodelico tega čaja. Čaj pomirja živce in pomaga pri prebavnih motnjah.

2. Kopel s sivko

1 l vroče vode prelijte z 50g posušenih listov in namakajte 10 minut. Pripravek nato zlijte v toplo vodo v vaši kadi. Ta kopel tudi blagodejno vpliva na živce, pri večji izčrpanosti pa lahko »čajnemu pripravku« primešati še druga zelišča, kot sta melisa in šentjanževka.

3. Mazanje oz. vtiranje tinkture s sivko

Tinkturo pripravite tako, da dve do tri pesti svežih listov date v steklenico v širokim vratom in jo napolnite s pol litra francoskega žganja. Nato steklenico dobro zaprite, jo postavite nekam na toplo in jo vsak dan vsaj enkrat dobro premešajte. Po 14-ih dneh tekočino precedite in jo prelijte v majhne stekleničke. Tinkturo uporabljajte le v zunanje namene za masažo ali za obloge pri bolečinah v mišicah.

Vir: Verlag Dashöfer, založba d.o.o.

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sreda
od 14 do 29 °C

Četrtek
od 16 do 30 °C

Petek
od 16 do 26 °C

Sobota
od 15 do 29 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat