| 

Poslovne priložnosti

Portal za podjetne ženske

Portal za podjetne ženske

27.04.2008 ob 14:30

DamselsInSuccess.com je spletni portal ameriške podjetnice indijskega rodu Harleen Kahlon, ki je namenjen podjetnicam in menedžerkam, da bi s pomočjo interneta lažje premagale velike izzive.

Ena od temeljnih idej za vzpostavitev portala je bila borza dela oziroma razvoj kariere. Kahlonova želi privabiti različna podjetja, da bi oglaševala na njeni strani. Šlo naj bi za objavljanje prostih delovnih mest, kakor tudi za opozarjanje na delovna mesta, prijazna do žensk. Spletni oglasi naj bi bili povezani z vsebino o premakljivem delovnem času, dnevnem varstvu otrok, menedžerskem izobraževanju za ženske.

Portal trenutno omogoča brezplačno objavo prostih delovnih mest za dva meseca, potem pa načrtujejo, da bodo objave lahko zaračunali. Projekt je privabil tudi enega od skladov tveganega kapitala, ki je za začetek vložil 100.000 dolarjev. Skladi tveganega kapitala delujejo tako, da vložijo denar, v podjetje vstopijo kot lastniki in svoj delež po nekaj letih prodajo lastnikom ali drugim zainteresiranim kupcem.

Posebno poglavje je namenjeno nasvetom glede razvoja kariere, pomembno mesto pa zaseda tudi forum, v katerem naj bi obiskovalke razpravljale o vsebini iz objavljenih komentarjev. Le te so navdušene, ker lahko na spletni strani preberejo, kaj se je drugim ženskam zgodilo v podobnih poklicnih situacijah in kako so se na to odzvale. Preko foruma tudi same lahko prispevajo svoje izkušnje, mnenja, poglede. Tako so spletne skupnosti zanimive tako za obiskovalce kot tudi za lastnike spletnih strani, saj gre za brezplačno ustvarjanje vsebine.

Vir: Glas gospodarstva

sorodni članki

Nedelja
od 0 do 3 °C

Ponedeljek
od -3 do 4 °C

Torek
od -3 do 2 °C

Sreda
od -2 do 2 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat