| 

Poslovne priložnosti

Primerjajte cene na spletu

Primerjajte cene na spletu

27.08.2008 ob 09:20

Spletna mesta, ki omogočajo primerjavo cen, so na spletu prisotna že nekaj let. Gre za strani, ki prikazujejo ponudbo ter cene različnih prodajalcev na spletu in v fizičnih trgovinah, ter jih nato primerjajo.

Z njihovo pomočjo najlažje najdemo najbolj ugodnega ponudnika za izdelek oziroma storitev, ki jo kupujemo. V Sloveniji ponudnika tovrstnih storitev najdemo na spletnem naslovu www.ceneje.si.

Tovrstne baze podatkov ponavadi delujejo na dva načina. V nekaterih primerih primerjalne cene ter ponudbo išče in vpisuje upravljalec strani, v nekaterih primerih pa vpis izvajajo ponudniki izdelkov, torej lastniki trgovin. Za trgovine je zelo pomembno, da vpišejo čimveč svojih artiklov in čimveč informacij o njih. Ker so cene na spletu zaradi močne konkurence precej izenačene, je potrebno priložnost iskati v boljših nakupnih pogojih. Od hitrejše in brezplačne dostave, do boljših plačilnih pogojev ter kvalitetnega servisa ob morebitnih okvarah. Seveda morajo biti vpisani podatki resnični.

Vir: www.ris.org, Knight, Christina. How to get the most from comparison shopping engines. BizReport, 6.8.2008.

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sreda
od 2 do 6 °C

Četrtek
od 4 do 10 °C

Petek
od 5 do 10 °C

Sobota
od 4 do 6 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat