| 

Posel in moda

Bolečine v želodcu - odpravite jih s telovadbo!

Bolečine v želodcu - odpravite jih s telovadbo!

25.08.2008 ob 20:11

Preden sežete po zdravilih, se raje odpravite v telovadnico. Čeprav je telovadba najbrž zadnja stvar, na katero pomislite, ko vas boli želodec, vam bo po njej najbrž odleglo.
V študiji, ki so jo izvajali raziskovalci z univerze Washington in je zajela 983 predebelih moških in žensk, so odkrili, da so imeli tisti, ki so največ telovadili, najmanj želodčno-črevesnih težav, med katere spadajo bolečine v trebuhu ali diareja.
Kaj torej odločilno vpliva na vaše počutje? S telovadbo se morda izboljša vaše splošno počutje, tako da bolečinam, ki vas opozarjajo na težave v prebavilih, ne namenite toliko pozornosti. "Verjetno pa je tudi, da s telovadbo spodbudite telo, da zmanjša pojav bolečin," pravi vodja raziskave, fiziologinja Rona Levy.
Študija je zajela le pretežke ljudi, toda raziskovalci menijo, da lahko telovadba pomaga tudi ljudem z normalno ali prenizko telesno težo, ko jih mučijo bolečine v želodcu.

Vir: Novice iz medicine, Readers Digest, september 2008

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sreda
od 14 do 29 °C

Četrtek
od 16 do 30 °C

Petek
od 16 do 26 °C

Sobota
od 15 do 29 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat