| 

Postal sem podjetnik

Ste res ustvarjeni za podjetnika?

Ste res ustvarjeni za podjetnika?

15.08.2008 ob 20:14

Mnogo ljudi sanja o lastnem podjetju, toda ni vsak iz pravega testa za podjetnika. Biti v službi in delati za nekoga drugega prinaša vrsto prednosti, od zdravstvenega zavarovanja, pokojninskega načrta do točno določenega urnika in stalnih sodelavcev.

Če premišljujete o skoku v podjetniške vode, dobro preverite, če imate lastnosti, ki vam bodo pomagale uspeti.

Samozavest
Da bi lahko svoje ideje uspešno prodajali drugim, morate biti v prvi vrsti svoj največji oboževalec. Če ne verjamete da ste najboljši v svojem delu, tega ne bodo verjeli niti drugi.

Motivacija
Sposoben in uspešen podjetnik pač ne morete postati, če ves dan gledate televizijo. Tudi če že imate prost dan za sproščanje, ne prelagajte vseh obveznosti do zadnjega trenutka.

Optimizem
Ne boste imeli vedno dovolj dela in ne boste vedno pridobili vseh nalog ali strank, ki si jih želite. Vedno ohranjajte pozitivne misli in se trudite z delom.

Zaključek
Osebni karakter ima veliko vlogo pri potencialu za uspeh v podjetništvu. Preden se odločite za finančno in karierno tveganje in greste na svoje, ocenite, ali vam bo vaš karakter pri poslih v pomoč ali v breme.

Vir: Dane Carlsonov Weblog

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Ponedeljek
od -2 do 4 °C

Torek
od -3 do 3 °C

Sreda
od -4 do 7 °C

Četrtek
od -4 do 6 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat