| 

Aktualno

Preverite, kako čista je plaža kar prek spleta

Preverite, kako čista je plaža kar prek spleta

13.08.2008 ob 18:07

Evropska agencija za okolje EEA je predstavila spletno stran, ki omogoča turistom, da še pred odhodom na dopust, kar prek spleta preverijo, kako čista je njihova plaža.
Spletna stran se nahaja na naslovu www.eyeonearth.eu, postreže vam z ažurnimi informacijami o kvaliteti vode na več sto plažah širom Evrope preko enostavnega sistema, ki prikaže rdečo luč za vse onesnažene vode, zeleno za čiste in rumeno za področja, ki niso pod zadostnim nadzorom. Obiskovalci na strani lahko pustijo tudi svoje komentarje, ter informacije iz prve roke o plažah, ki so jih obiskali.

Spletna stran Water Watch je prvi korak v petletnem projektu, ki bo širši publiki omogočil hiter dostop do informacij o vodi, zraku, zemlji in ozonu.

EEA sicer poudarja, da se obiskovalci na te informacije ne morejo popolnoma zanašati, saj gre za podatke, ki jih dostavljajo nacionalne oblasti. V poročilu o kvaliteti vode za kopanje iz leta 2007 je Evropska komisija podvomila v pristnost rezultatov, saj naj bi v nekaterih državah z liste umaknili določene plaže, ter tako prikrili težave z onesnaženjem.

Natančne informacije o kvaliteti vode za kopanje že nudi nadzorni sistem WISE, ki ga je EEA vzpostavila že pred časom, vendar je ta namenjen bolj strokovni javnosti.

Vir in foto: www.sarajevo-x.com

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Četrtek
od 9 do 22 °C

Petek
od 9 do 18 °C

Sobota
od 8 do 18 °C

Nedelja
od 9 do 20 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat