| 

Poslovne priložnosti

Kako popraviti opraskan CD

Kako popraviti opraskan CD

08.08.2008 ob 20:29

Sčasoma, če jih seveda pravilno ne shranjujemo, se zgoščenke ali CD-ji slej ko prej opraskajo, kar lahko pomeni motnje pri predvajanju datotek. Preden opraskan CD zavržete ali reciklirate, ga poskusite popraviti.

Najprej ga temeljito očistite s čisto krpo ali z blago milnico. Držite CD za rob, da ne pustite na njem prstnih odtisov. Loščite ga od sredine proti robu, vendar ne s krožnimi gibi. Če CD še vedno preskakuje, ga poskusite popraviti z malo zobne paste, toda ne v gelu. Iztisnite majhno količini zobne paste na konico prsta in jo rahlo razmažite po vsej površini. Nato z vlažno papirnato brisačo odstranite pasto in CD osušite s svežo papirnato brisačo. Fina abrazivna snov v zobni pasti lahko zgladi praske na CD-ju.

Praske lahko poskusite zgladiti tudi z avtomobilskim voskom. Na ravni površini razširite mehko krpo in položite nanjo CD s poškodovano stranjo navzgor. Potem z eno roko primite ploščo, z drugo pa z mehko krpo nanesite vosek na poškodovana mesta. Počakajte da se posuši, potem pa loščite s kratkimi, hitrimi zamahi vzdolž praske, ne čez njo. Dobra je krpa, kakršne prodajajo za čiščenje očal in fotografskih objektivov. Ko praske ne vidite več, operite CD z vodo in pustite, da se posuši, preden ga znova zavrtite.

Vir: Nenavadna uporaba vsakdanjih stvari, Mladinska knjiga založba, 2008

sorodni članki


Komentarji: 1 

Dodajte komentar


Brigita | 01.09.2008 ob 10:45
Skoraj ne morem verjeti, da je možno na tako enostaven način popraviti CD.
Ideja je zelo praktična. Lep pozdrav
Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Torek
od 10 do 17 °C

Sreda
od 9 do 18 °C

Četrtek
od 7 do 21 °C

Petek
od 10 do 23 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat