| 

Poslovne priložnosti

Nov čudežni nedrček – tokrat neprebojen

Nov čudežni nedrček – tokrat neprebojen

05.08.2008 ob 17:45

Morda se sliši smešno, vendar ni: nastal je nov čudežni nedrček, ki bo pomagal varovati življenja tisočim ženskam v uniformah. Navadni nedrčki, nošeni pod neprebonjimi jopiči, naj bi bili za ženske namreč nevarni, saj udarec naboja lahko potisne lok ali plastične delce nedrčka v telo in tako povzroči resne poškodbe. Policistke v Nemčiji pa si zdaj želijo varnejše alternative. Nedrček so preizkušale dva meseca, zdaj pa je že postal del njihove uniforme.

Kako izgledajo "neprebojni" nedrčki?

Podobni so klasičnim športnim nerčkom, beli, narejeni iz bombaža ali poliestra in podloženi. Prav tako je na dnu všita beseda Police. Nimajo pa nobenih jeklenih ali plastičnih ojačitev. Ženske pripadnice nemške policije si bodo lahko med različnimi dizajni, stili in seveda velikostmi, izbrale tri nedrčke.
Čeprav je uporaba nedrčka še vedno odločitev vsake posameznice, pa njihovo uporabo vzpodbujajo tudi med ženskami policistkami zaposlenimi na letališčih, železniških postajah in mejnih prehodih.

Vir: BBC News, Europe

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Ponedeljek
od 17 do 22 °C

Torek
od 15 do 25 °C

Sreda
od 16 do 24 °C

Četrtek
od 17 do 23 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat