| 

Aktualno

Stanovanja v Moskvi samo za bogataše

Stanovanja v Moskvi samo za bogataše

06.08.2008 ob 09:30

Cene stanovanj v Moskvi so dosegle astronomske višine, ki jih lahko dosežejo le "pravi bogataši". Stanovanje v središču glavnega mesta Rusije sedaj stane tudi okoli 14 milijonov evrov, kar je več kot v New Yorku ali Londonu.

Stanovanje v Moskvi si dandanes lahko privoščijo le vrhunski managerji, solastniki velikih podjetij in drugi z debelejšimi denarnicami, ki težav s streho nad glavo tako ali tako že dolgo nimajo. Od večinskega prebivalstva glavnega mesta Rusije, ki vključuje tudi pripadnike tako imenovanega srednjega sloja, pa si lahko stanovanje kupi le vsak 100. prebivalec.

Najdražje stanovanje v ruski prestolnici na primer stane več kot 14 milijonov evrov (približno 70 tisoč evrov za kvadratni meter), najcenejše, veliko 24 kvadratnih metrov, pa okoli 100 tisoč evrov. Napoved v začetku leta, da bodo cene stanovanj stagnirale, se ni uresničila. Po podatkih analitičnega centra IRN.RU je povprečna cena kvadratnega metra namreč narasla za 0,5 odstotka in sedaj znaša okoli 3.800 evrov. Stanovanja v Moskvi so celo dražja od tistih v New Yorku in Londonu, kjer je v povprečju za kvadratni meter potrebno odšteti okoli 3.200 evrov.

Vir: Informacijska borza nepremičnin - ww.ibn.si

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Petek
od 19 do 23 °C

Sobota
od 16 do 27 °C

Nedelja
od 15 do 30 °C

Ponedeljek
od 17 do 31 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat