| 

Posel in moda

Toyotin robot Winglet - nikamor več peš!

Toyotin robot Winglet - nikamor več peš!

06.08.2008 ob 13:30

Toyota Motor Company se po zgledu podjetja Segway podaja tudi v svet vozil za prevoz le ene osebe. Pri korporaciji TMC sicer za svojo stvaritev, imenovano Winglet, raje slišijo ime robot kot pa vozilo. T. i. robot naj bi pomagal ljudem premagovati razdalje v našem vsakdanu, da je namenjen širši populaciji pa priča tudi dejstvo, da so pri Toyoti oblikovali kar tri različice, ki imajo enako kot oblačila jasne konfekcijske številke – S, M ter L.


Nova prevozna sredstva so relativno lahka, saj tehtajo vsega med 9 in 12 kilogrami. Dosegajo najvišjo hitrost 6 kilometrov na uro, njihov doseg pa znaša med 5 (S) in 10 (M ter L) kilometri. Po zagotovilih proizvajalca, ki naj bi z masovno proizvodnjo začel v oktobru, se baterije po izpraznjenju napolnijo v vsega eni uri.

Pri izbiri sodobnega enoosebnega prevoznega sredstva lahko izbiramo še med modeli, ki jih upravljamo z rokami in t. i. športnimi modeli, ki jih krmilimo s spodnjimi okončinami. Čeprav naj bi bila  zadeva izjemno enostavna, bi športne modele vseeno priporočili zgolj rolkarjem ter deskarjem, skratka ljudem, ki imajo drugačen pogled na zakon o gravitaciji in njej sorodnih silah.

 Vir: www.monitor.si

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sreda
od 14 do 29 °C

Četrtek
od 16 do 30 °C

Petek
od 16 do 26 °C

Sobota
od 15 do 29 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat