| 

Poslovne priložnosti

Poslovni začetki svetovnih zvezd

Poslovni začetki svetovnih zvezd

02.08.2008 ob 10:47

Ko listate razno razne revije "rumenega tiska", se večinoma z naslovnic smehljajo znani obrazi zvezdnikov, ki so svojo slavo in denar našli v glamuroznem svetu zabave. Redko pa se vprašamo, kako so pravzaprav začeli. Kakšni so bili njihovi "poslovni" začetki preden so postali slavni in bogati. Poglejmo si poslovne zgodbe nekaterih svetovnih zvezdnikov.

Johnny Depp
Preden je postal z oskarjem nominiran igralec, je Johnny Depp prodajal kemične svinčnike. Vendar ne kar katerekoli, pač pa kemične svinčnike z napisi. Johnny se svojih začetkov spominja takole: "Poklical si ljudi, ki si tega tudi slučajno niso želeli, ti pa si jim poleg nadležnega klicanja, še na vsak način moral prodati kemičnik ali dva, na katerem je bilo izpisano njihovo ime." Johnny je svinčnike prodajal tudi še v času, ko ga je "odkril" igralec Nicolas Cage in v njem prepoznal naravni igralski talent ter mu predlagal naj se le preizkusi v igranju. Kmalu za tem je dobil svojo prvo vlogo v filmu Nočna mora v ulici brestov (v originalu "A Nightmare on Elm Street").

Nicole Kidman
Prva ljubezen mlade Nicole Kidman je bil balet. Vendar se je preizkušala tudi v dramski igri in mimiki. V svojem odraščujočem obdobju je redno sodelovala na nastopih lokalnega gledališča, zaradi česar je počasi tudi popolnoma opustila šolo in se v celoti posvetila igranju. Svoj prvi film "Bush Christmas" je posnela pri rosnih 16-ih letih, ki je v Avstraliji postal prava "poletna uspešnica".

Chris Rock
Komedijant Chris Rock je bil včasih zaposlen pri "Red Lobster", ki je veriga restavracij z morsko hrano po Severni in Srednji Ameriki ter Kanadi. Za svojo "predhodno" službo je nekoč dejal, da v kolikor si zaposlen pri Red Lobster-ju, si vsekakor ne moreš privoščiti tamkajšnje hrane.

Halle Barry
Ta z oskarjem nagrajena igralka je prvič okusila slavo in reflektorske luči, ko je leta 1985 kot predstavnica zvezne države Ohio zmagala na vse Ameriškem tekmovanju za Miss Teen. Naslednje leto pa je celo zasedla drugo mesto na izboru Miss Amerike, kar ji je omogočilo nadaljnjo kariero fotomodela. To pa je bil tudi razlog, da je dobila svojo prvo vlogo leta 1989 v TV seriji "Living Dolls".

Salma Hayek
Preden je zaslovela v Hollywoodu je bila Salma super zvezda v svoji rodni Mehiki z vlogo v romantični nanizanki (angl. soap opera) "Teresa". Željna še večjega uspeha je Salma leta 1991 zapustila nanizanko in Mehiko ter se odpravila v Severno Ameriko, s čimer je svoje razočarane oboževalce pustila strtih src, zaradi česar so se kmalu pričele širiti govorice o njeni ljubezenski aferi s samimi predsednikom Mehike.

Russell Crowe
Dolgo časa nazaj, pred obdobjem "Gladiatorja" in "A Beautiful Mind", je Russell kratkočasno delal kot natakar. Na srečo, mu ta služba ni zadostovala in je kot ambiciozen mlad igralec in glasbenik svojo srečo preizkusil v bolj kreativnih (in dobičkonosnih) poslovnih vodah.

Snoop Dogg
Igralec in glasbenik Snoop Dogg je na oddaji "The Tonight Show" gostitelju Jay Leno povedal, da je bil odpuščen iz svoje prve službe, kjer je bil zaposlen kot delavec v špecerijski prodajalni in je strankam pomagal zlagati njihovo nakupljeno špecerijo v vrečke. Sam zase je dejal, da je bil "boljši v kraji" špecerije, kot pa pri zlaganju v vrečke.

Quentin Tarantino
Ko je mladi Quentin prenehal hoditi v šolo v devetem razredu, je njegova mama vztrajala, da si najde službo. In si jo je. Službo je našel v lokalnem zabavnem teatru s programom samo za odrasle "Pussycat Lounge". Leta pozneje je dobil službo kot "pomočnik produkcije" v neki lokalni agenciji za video produkcijo. Njegove zadolžitve so med drugimi bile, da pospravlja pasje iztrebke na zelenici, kjer so snemali nek reklamni športni video posnetek.


Povzeto po www.msn.com - Celebrity Starts: Jobs Before They Were Famous, By Kate Lorenz, CareerBuilder Editor

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Torek
od 10 do 17 °C

Sreda
od 9 do 18 °C

Četrtek
od 7 do 21 °C

Petek
od 10 do 23 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat