| 

Posel in moda

Osvežite se z limonado

Osvežite se z limonado

02.08.2008 ob 18:23

Limonada - tako osvežila v vročih poletnih dneh! Limonada sodi med najstarejše priljubljene mešane pijače. Pripravimo jo lahko iz raznega sadja, sadnih sokov ali sadnega izvlečka, sladkorja, sodavice, mineralne vode, gazirane brezalkoholne pijače in raznih dodatkov. Kot najbolj razširjena in poznana pijača pod imenom "limonada" pa je seveda brezalkoholna pijača pripravljena iz svežih stisnjenih limon. Limonada je preprosta za pripravo, a učinkovito prežene žejo in zelo osveži. Če se vam že cedijo sline, si hitro pripravite hladno osvežilno limonado po enem izmed spodnjih receptov.

Limonada
Sestavine: 4 limone,1,5 l vode, 30 dag sladkorja, nastrgana limonina skorja (dobro oprana s ščetko), ledene kocke.
Postopek priprave: V vrč vsujemo sladkor in limonino lupino. Mešamo, dokler se sladkor ne stopi. Dodamo limonin sok in po potrebi ledene kocke. Premešamo. Precedimo skozi cedilo. Limonado lahko hranimo v hladilniku.

Limonada z medom
Sestavine: 4 limone, 200 g medu, 1 liter vode.
Priprava: Limone prerežemo na polovico in jih stisnemo na stiskalniku. V vodo dodamo limonin sok in med. Vse skupaj dobro premešamo in ohladimo v hladilniku.

Ameriška limonada
Sestavine: 5 dl sodavice, 1 žlica malinovega ali ribezovega sirupa, 1 žlička sladkorja, limonin sok, nekaj kock ledu.
Postopek: Sestavine dobro zmešamo. Limonado ponudimo v visokih ohlajenih kozarcih s kockami ledu. H kozarcu lahko priložimo plastično slamico.

Jagodova limonada
Sestavine: 1/4 l jagodovega odcedka, precejen sok 4 limon, po okusu še malo sladkorja in dober liter mrzle vode.
Priprava: Vse sestavine dobro zmešamo in postavimo na led.

Limonada z meliso
Sestavine: 1 l vode, 4 limone, sladkor po okusu, 4 vršičke melise.
Postopek: Vodo zmešamo z limoninim sokom in sladkorjem, okus pa lahko prilagodimo. Če ji dodamo nekaj vršičkov melise, bo še bolj osvežilna in aromatična. Dodamo lahko tudi metine liste, ki jih odstranimo, preden postrežemo. Namesto limone uporabimo lahko tudi limeto, ki je zanimiva zaradi izrazite zelene barve. Poigramo se lahko tudi z barvami in v limonado dodamo še kapljico katerega od sadnih sokov, na primer borovničevega ali jagodnega. Za lepši videz limonado postreženo s koščki limone in svežimi melisnimi listi.


Vsi recepti vsebujejo sestavine za 4 osebe.

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sreda
od 14 do 29 °C

Četrtek
od 16 do 30 °C

Petek
od 16 do 26 °C

Sobota
od 15 do 29 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat