| 

Aktualno

Rekorden polletni rezultat Volkswagna

Rekorden polletni rezultat Volkswagna

25.07.2008 ob 14:15

• Poslovni izid iz rednega poslovanja je z 78-odstotno rastjo dosegel 215 milijonov evrov
• Prihodki iz prodaje so se s 4,4 milijarde evrov povečali na 5,2 milijarde evrov
• Rast prodaje in izboljšanje produktivnosti kot odločilna dejavnika uspeha

Znamka Volkswagen Gospodarska vozila je z uspešno prodajo, izboljšano produktivnostjo in nenehnimi produktnimi izboljšavami v prvi polovici leta 2008 v primerjavi z istim obdobjem lani povečala poslovni izid iz rednega poslovanja za 78 odstotkov in z 215 milijoni evrov dosegla nov rekordni polletni rezultat.
Prihodki iz prodaje so v prvi polovici leta 2007 znašali 4,4 milijarde evrov, v istem obdobju letošnjega leta pa so se povečali na 5,2 milijarde evrov. To je trajen dokaz za smer razvoja, ki zagotavlja dobičkonosno rast. Obenem je podjetje izrazilo prepričanje v dobro pripravljenost na gospodarske razmere, ki so predvidene za drugo polovico leta.

Stephan Schaller, predstavnik uprave Volkswagen Gospodarska vozila: "Veliko povpraševanje po naših vozilih, nadaljnje izboljšave produktivnosti in nadpovprečen razvoj trga za težka gospodarska vozila v Braziliji – vse to so bili pozitivni dejavniki uspeha." Z dobrimi rezultati v prvih šestih mesecih podjetje nadaljuje finančno zdrav razvoj preteklih treh let. Obenem je okrepilo temelje za načrtovano rast v naslednjih treh letih.

Vir: Porsche Slovenija

sorodni članki

Nedelja
od 6 do 10 °C

Ponedeljek
od 5 do 10 °C

Torek
od 6 do 14 °C

Sreda
od 4 do 15 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat