| 

Aktualno

Nova generacija multimedijskega sistema v Audiju

Nova generacija multimedijskega sistema v Audiju

22.07.2008 ob 12:59


Prihaja nova generacija najboljšega sistema na tržišču, še večja zmogljivost, še boljše upravljanje, premierna predstavitev v luksuzni limuzini Audi A8

Ingolstadt – Audi povečuje svojo prednost na področju informacijskih in razvedrilnih sistemov. Zasnoval je novo generacijo sistema MMI, dovršene rešitve za predvajanje multimedijskih vsebin, komunikacijo in upravljanje. Novi MMI je z velikim trdim diskom, DVD-predvajalnikom in hitrimi procesorji še bistveno zmogljivejši in bolj vsestranski. Prvi ga bodo lahko naročili kupci luksuzne limuzine Audi A8, nekoliko kasneje pa bo na voljo še za dve drugi modelski seriji.

MMI že od samega začetka postavlja nove smernice in velja za merilo, po katerem se ravnajo tekmeci. To je status, o katerem pričajo tudi številne zmage na primerjalnih testih. Audi je sedaj sistem MMI na vseh področjih še dodatno izpopolnil. V okviru MMI navigacije plus se predstavlja kot najsodobnejši sistem z najnovejšimi tehničnimi rešitvami. Osnovno upravljanje je ostalo nespremenjeno, toda koncept intuitivnega upravljanja dopolnjuje nov krmilni gumb. Ta je nameščen na osrednjem gumbu za upravljanje, uporabnik pa ga lahko pomika v osem smeri – z maksimalno natančnostjo in poudarkom na haptični dovršenosti, kot je to pač značilno za znamko Audi.

Zaslon je poleg terminala za upravljanje drugi najpomembnejši vmesnik med sistemom in uporabnikom. Novi sistem MMI ima velik TFT-zaslon s 7-colsko diagonalo. Ergonomsko je nameščen visoko na zgornjem delu sredinske konzole. Z zelo visoko ločljivostjo 800 x 480 slikovnih pik in LED-osvetlitvijo ozadja zagotavlja izredno ostro sliko z močnimi kontrasti – tudi v slabih svetlobnih razmerah so barve na črnem ozadju zelo izrazite.

3D-slike: prikaz avtokart

Velik zaslon razkriva naslednjo privlačno inovacijo v novem MMI – prikaz avtokart navigacijskega sistema. Voznik lahko izbira med običajno dvodimenzionalno sliko in novim 3D-prikazom. Pri slednjem je okolica prikazana iz ptičje perspektive – s popolno predanostjo detajlom. Tako kot v atlasu so različne višinske ravni obarvane različno, v velikih mestih pa so najpomembnejše stavbe prikazane tridimenzionalno.

Audi je izpopolnil tudi številne funkcije v okviru navigacijskih napotkov. Tako je na primer dodatno na voljo nadroben prikaz križišč, pri katerem dodatna puščica označuje pravi vozni pas. Poleg tega navigacijski sistem – kadarkoli je to smiselno – vozniku ponudi tri alternativne poti. Med njimi je ena, ki omogoča občuten prihranek goriva. Če voznik izbrani cilj želi vnesti z glasovnim upravljanjem, mu imena ni več treba črkovati. Novi MMI razume cele besede, in sicer za številne države v ustreznem nacionalnem jeziku. Enako velja za novi, izjemno zmogljivi telefonski imenik, ki za posameznega uporabnika lahko shrani do 5.000 vnosov s po petimi telefonskimi številkami.

Audi bo z novim sistemom MMI še dodatno povečal svojo prednost. Sistem je že mogoče naročiti za luksuzno limuzino Audi A8, v kratkem pa bo na voljo tudi za Audi A6 in novi visokozmogljivi SUV Audi Q5.

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Nedelja
od 6 do 10 °C

Ponedeljek
od 5 do 10 °C

Torek
od 6 do 14 °C

Sreda
od 4 do 15 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat