| 

Aktualno

Tenisača bo igranje na srečo stalo 15.000 dolarjev

Tenisača bo igranje na srečo stalo 15.000 dolarjev

22.07.2008 ob 12:40

Češki tenisač igra tenis samo v dvojicah in mora plačati kazen v višini 15,000 ameriških dolarjev poleg tega pa je suspendiran za 10 tednov. Slovak, ki je trenutno 616. igralec sveta in je tudi bolj poznan kot igralec v parih pa bo počival dva tedna in plačal kazen 3,000 dolarjev. Preiskovalna komisija je potrdila, da je Cermak igral stave v letih 2006 in 2007, Mertinak pa leta 2007. Čeprav igralca na svoje dvoboje nikoli nista stavila je organizacija ATP potrdila svoj moto s tem, da dokler igrajo igralci tenis pod okriljem te zveze ne smejo sodelovati v nikakršnih športnih stavah. Lani so bil zaradi enakega prekrška kaznovani tenisači Italijani Alessio di Mauro, Potito Starace, Danielle Bracciali, Giorgio Galimberti in Federico Luzzi.
''Povprečna vrednost vplačil je bila 6,50 €. Zelo sem presenečen nad kaznijo saj za ta denar komaj kupiš pivo. V glavnem sem stavil kdo bo dobil prvo igro v nizu ali kakšen bo rezultat v igri. Na srečo bom lahko igral na odprtem prvenstvu ZDA saj ta turnir organizira ITF'', je bil presenečen Cermak.
Cermak je zadnji teden skupaj z Rogierom Wassenom osvojil turnir v Amersfoortu, Mertinak pa s Paulom turnir v Umagu.

www.tenisportal.si

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Nedelja
od 6 do 10 °C

Ponedeljek
od 5 do 10 °C

Torek
od 6 do 14 °C

Sreda
od 4 do 15 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat