| 

Aktualno

Kje je najdražja parkirnina?

Kje je najdražja parkirnina?

23.07.2008 ob 09:02

Kot da ni dovolj, da se skoraj vsak teden podraži gorivo, vozniki moramo prav tako odšteti vsako leto več za varnost svojega jeklenega konjička. Če se jezite nad višino parkirnine v domačem mestu, vas bo morda potolažila anketa o višini parkirnine, ki jo morajo za parkiranje odšteti drugje po svetu. Anketa je zajela 64 mest po ZDA in Kanadi, ter 74 mest v Evropi, na Bližnjem vzhodu, v Afriki, Aziji in Latinski Ameriki.

Najdražje vas parkiranje gotovo stane v Londonu. V finančnem predelu City boste namreč za en dan parkiranja odšteli 43 evrov, oziroma 739 evrov mesečno. V West Endu, ki je del mesta poznan po zabavnih vsebinah, boste na mesec odšteli 714 evrov.

Na drugem mestu se nahaja avstralsko mesto Sydney, kjer vas mesečni pavšal za parkiranje stane 487 evrov, v Hong Kongu pa le malenkost manj, 466 evrov.

Od evropskih mest je najdražje parkirati v Stockholmu, mesečno znese 320 evrov, najdražji parkirni prostor v latinski Ameriki pa je v Snatagu v Čilu, dobrih 126 evrov mesečno.

Najdražje parkiranje v ZDA je v centru New Yorka, kjer mesečni najem parkirnega mesta stane 367 evrov.

Na Bližnjem vzhodu vodita Tel Avivi in Dubaj z 124 evri mesečno, v Afriškem Cape Townu pa boste parkirali za 87 evrov

Vas zanima še kje je parkiranje najcenejše? Po anketi je to vsekakor Džakarta, kjer mesečni znesek za varno parkirno mesto ne presega 16 evrov.

Vir: sarajevo-x

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Nedelja
od 6 do 10 °C

Ponedeljek
od 5 do 10 °C

Torek
od 6 do 14 °C

Sreda
od 4 do 15 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat