| 

Postal sem podjetnik

Morajo podjetniki imeti diplomo?

Morajo podjetniki imeti diplomo?

24.07.2008 ob 08:15

Nikjer v zakonu ni zapisano, da bi morali diplomirati, preden odprete svoje podjetje. Mnogo mladih današnje generacije Y, ki so bolj podjetniško usmerjeni, razmišlja o opustitvi šolanja. Vzrok je vedno težja zaposljivost po končani fakulteti.
Primeri nadvse uspešnih podjetnikov, ki so opustili šolanje in uspeli pa so še dodatna vzpodbuda. Današnja srednja generacija je namreč odrasla ob zgodbah Billa Gatesa. Zakaj torej ne bi šla po njegovih stopinjah?

Vseeno pa obstaja kar nekaj razlogov, zakaj potencialni podjetniki ne bi smeli popolnoma opustiti izobraževanja. Čudežni podjetniki, ki so uspeh dosegli brez visokošolske diplome so bolj izjema kot pravilo. Kot kažejo izsledki študije, imajo lastniki podjetij, ki imajo vsaj štiri leta fakultetne izobrazbe, več možnosti, da njihovo podjetje preživi. Torej je bolj primerno vrprašanje kot: "Ali naj s vpišem na fakulteto?" raje: "Kaj naj še počnem med študijem?"

1) Študirajte, medtem pa razvijajte svojo tržno nišo. Čeprav ima veliko uspešnih podjetnikov ža naravno nagnenje k podjetništvu, pa nekateri potrebujejo vzpodbudo v izobraževanju, da lahko razvijejo to sposobnost.

2) Obiskujte čimveč različnih predmetov in smeri. Na voljo je še mnogo več študijskih smeri poleg podjetništva ali ekonomije. Strokovnjaki svetujejo, da že v času študija poskušajte spoznati čimveč različnih disciplin, saj vam bo široko znanje koristilo prepoznati poslovne priložnosti.

3) Premislite o dodatni izobrazbi. Nasploh to velja za svet tehnologije, saj se ta razvija in raste tako intenzivno, da je to področje postalo že zelo zapleteno in obsežno.

Vir: 3 Ways to Make College Pay for Young Entrepreneurs, Matthew Bandyk, www.usnews.com

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sreda
od 14 do 29 °C

Četrtek
od 16 do 30 °C

Petek
od 16 do 26 °C

Sobota
od 15 do 29 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat