| 

Poslovne priložnosti

Obrtnik bom!

Obrtnik bom!

20.05.2008 ob 10:58

Mati, oče in hči v najstniških letih so se zadovoljnih obrazov usedli v družinski avto pred trgovskim centrom, ko so po dveh tednih iskanja in izbiranja končno našli novo pohištvo za sobo male princeske. Vidno utrujenemu očetu se jasno vidi, da je odvrgel strašansko breme s svojih pleč. Zadovoljno pojasni svojima princeskama, da so opravili strašansko delo in, da sledijo samo še male zadeve: Parketar in pleskar že praktično čakata na pragu, električar in mizar, ki bo sestavil pohištvo pa ne predstavljata resen problem.
To je klasična zgodba o družini, ki se je prvič lotila prenavljati stanovanje. Prenavljanja vešči jo pospremijo z grenkim nasmehom in zamišljenim pogledom, ki seže nekam tja daleč nazaj, ko so se sami prvič lotili prenove. Pristopiti k prenovi gnezdeca s prepričanjem, da je z mojstri obrtniki vse dogovorjeno in časovno usklajeno, je naravnost utopično. Ponarodela parola pravi, da dober mojster ne stoji pred vrati, in res je tako. Mojstra, ki nam ga je priporočil prijatelj se s težavo prikliče na telefon, še težje pa pridobi za ogled objekta ali celo izprosi od njega ponudbo v pisni obliki. Pomanjkanje dobrih mojstrov-obrtnikov na trgu je več kot očitno. Analize srednješolskih programov za pretekla leta sporočajo, da v bližnji prihodnosti lahko pričakujemo, da nam bodo tovrstne storitve ponujali npr. gimnazijci, ki jim delo za pisalno mizo ni prineslo pričakovanih ekonomskih učinkov, saj so šolske klopi, kjer bi naj sedeli bodoči obrtniški mojstri prazne. Povpraševanje po tovrstnih delih pa s pridom izkoriščajo tudi priložnostni mojstri, ki so se pač znašli na pravem kraju ob pravem času. Tovrstni mojstri se od »pravih mojstrov« ločijo po velikih obljubah in fleksibilnosti, evropskih cenah za storitve in nekvalitetno opravljenih delih. Preživetje na trgu pa jim omogoča klasična formula ponudba/povpraševanje.
Ravno ta formula pa neusmiljeno napoveduje vedno večje povpraševanje po dobrih mojstrih in pa porast cen tovrstnih storitev v bližnji prihodnosti.
Ni kaj, obrtniška dela ali enkratna poslovna priložnost.

Dejan V.

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sreda
od 14 do 29 °C

Četrtek
od 16 do 30 °C

Petek
od 16 do 26 °C

Sobota
od 15 do 29 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat