| 

Posel in moda

Preobrazba snežnih sani v poleti uporaben rekvizit

Preobrazba snežnih sani v poleti uporaben rekvizit

02.05.2008 ob 18:20

Družba Bombardier recreational products ali BRP znana predvsem po ponudbi motornih sani SkiI Doo, vodnih skuterjev in plovil Sea Doo, izvenkrmnih motorjev Evinrude in Johnson ter motorjev in kartov Rotax, je uspešno opravila preobrazbo motornih sani v cestni trikolesnik.
Revolucionarno trikolesno prevozno sredstvo se imenuje Can Am Spyder. Ta 316 kilogramov težak trikolesnik poganja, zdaj že legendarni dvovaljni agregat Rotax 990 V-Twin s 106 konjskimi močmi. Moč agregata se preko 5 stopenjskega sekvenčnega menjalnika prenaša do zadnjega 15 palčnega pogonskega kolesa z jermenskim prenosom, v bližnji prihodnosti pa je pričakovati tudi različico z avtomatskim menjalnikom. Za zaviranje skrbijo zavorni diski na vseh kolesih in pa integrirani centralni zavorni sistem z varnostnim dodatkom ABS in parkirno zavoro. Can Am Spyder je opremljen z več elektronskimi pomagali kot povprečni družinski avto, ki skrbijo za varno vožnjo in zaščito pred krajo. Can Am Spyder odpira novo poglavje v tržnem segmentu vozil za prosti čas. Can Am Spyder začenja svoj tržni pohod v Združenih državah Amerike, v Evropi se je pojavil v začetku leta 2008 in sicer najprej na Francoskem in Španskem trgu, v naslednjih treh letih pa postopoma na tržiščih ostalih držav.
Več informacij na: www.brp.com

Dejan V.foto: www.brp.com

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sreda
od 14 do 29 °C

Četrtek
od 16 do 30 °C

Petek
od 16 do 26 °C

Sobota
od 15 do 29 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat