| 

Aktualno

Vsaj 20 milijonov dolarjev za tenisače

Vsaj 20 milijonov dolarjev za tenisače

09.07.2008 ob 21:26

WHITE PLAINS, N.Y., ZDA- Na odprtem prvenstvu ZDA na igriščih Flushing Meadowsa v New Yorku bo letos nagradni sklad prvič vreden več kot 20 milijonov ameriških dolarjev. Zmagovalca posamičnega dela turnirja bosta domov odnesla vsak po 1,5 milijona $. Skupni nagradni sklad je sicer vreden 20,6 milijona ameriških dolarjev kar je 1 milijon več od lanskega leta in je največji porast nagrade v enem letu na turnirju za grand slam so sporočili iz ameriške teniške zveze USTA v torek. US Open ali odprto prvenstvo ZDA je že nekaj časa povezano tudi z drugimi turnirji na ameriški celini tako, da se lahko na koncu nagradni sklad poveča na več kot 23 milijonov zelencev.

Najboljši nastopajoči na turnirjih ameriške serije (US Open series) lahko s končno zmago v New Yorku, ki se začne 25.avgusta, zasluži tudi 2,5 milijona dolarjev.

Lani je Švicar Roger Federer z zmago na poletni seriji turnirjev po Ameriki in nato še s končno zmago na odprtem prvenstvu ZDA dobil ček v vrednosti 2,4 milijona ameriških dolarjev, kar je bil največji zaslužek v zgodovini tenisa .

Vir: tenisportal.si

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Nedelja
od 0 do 3 °C

Ponedeljek
od -3 do 4 °C

Torek
od -3 do 2 °C

Sreda
od -2 do 2 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat