| 

Aktualno

Srbska gospodarska zbornica za predstavništvo v Ljubljani

Srbska gospodarska zbornica za predstavništvo v Ljubljani

10.07.2008 ob 14:00

Gospodarska zbornica Srbije je sprejela pobudo za ustanovitev predstavništva v Sloveniji s sedežem v Ljubljani, so po poročanju srbske tiskovne agencije Tanjug sporočili iz zbornice. Odločitev naj bi utemeljili z blagovno menjavo med Srbijo in Slovenijo, ki da se je od leta 2000 do konca leta 2007 povečala za več kot 35-krat.

Izvoz Srbije v Slovenijo je po navedbah Tanjuga leta 2000 znašal 16,6 milijona dolarjev, medtem ko je lani dosegel 411,3 milijona dolarjev. Skupne slovenske investicije v Srbiji so v letu 2007 presegle milijardo evrov, kar je Slovenijo uvrstilo na prvo mesto po vrednosti investicij. Po navedbah zbornice v Srbiji deluje okoli 400 slovenskih podjetij, največ pa vlagajo v trgovino ter prehrambeno in kovinskopredelovalno industrijo.

Zbornica je sprejela tudi pobudo o ustanovitvi predstavništva v Franciji s sedežem v Parizu.

Vir: Moj spletni priročnik 27, 8. julij 2008 - JAPTI, Javna agencija RS za podjetništvo in tuje investicije, vir in informacije: STA, 14.6.2008, www.sta.si

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Nedelja
od 0 do 3 °C

Ponedeljek
od -3 do 4 °C

Torek
od -3 do 2 °C

Sreda
od -2 do 2 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat