| 

Aktualno

Dogodki v Ljubljani na današnji dan ...

Dogodki v Ljubljani na današnji dan ...

08.07.2008 ob 14:05

Javno podjetje Ljubljanska parkirišča in tržnice, d.o.o. obvešča, da bo spremenjen prometni režim na Petkovškovem nabrežju. In sicer v času od 8. julija 2008 do predvidoma 25. avgusta 2008 bo na območju parkirišča Petkovškovo nabrežje II veljal začasno spremenjen prometni režim. Uvoz na parkirišče bo desno iz Rozmanove ulice (nasproti Pediatrične klinike), izvoz iz parkirišča pa levo na Resljevo (čez Zmajski most). Sprememba prometnega režima bo izvedena zaradi lažje pretočnosti prometa, v času obnovitvenih del na Resljevi cesti. Zato uporabnike parkirišča prosijo, da upoštevajo spremenjen prometni režim in navodila redarjev - inkasantov.

Sicer pa si lahko na današnji dan v okviru številnih festivalov in prireditve, ki potekajo v Ljubljani ogledate sledeče:

 

  • Poletje v Stari Ljubljani 2008 - poletje evropske kulture, ponuja ogled koncerta klasične glasbe Oxford Millennium Orchestra iz Velike Britanije, dirigent: Charlie Wilson, ob 21:00 uri v Cerkvi sv. Jakoba, Gornji trg 18. Vstop je prost.
  • Festival Ljubljana 2008 ponuja letošnjo poslastico -  koncert klasične glasbe Filharmoničnega orkestra milanske Scale iz Italije. Koncert bo ob 20:00 uri v Caknarjevem domu. Dirigent: Mjung-Vun Čung, solistka: Sajaka Šoji na violini. Simfonični orkester milanske Scale je leta 1982 ustanovil dirigent Claudio Abbado, kasneje pa je z njim sodelovala vrsta najvidnejših med svetovnimi dirigenti. Eden od stalnih dirigentov orkestra je tudi korejski dirigent Mjung-Vun Čung, ki se uvršča med najuspešnejše mojstre taktirke našega časa. Zaslovel je ko je v devetdesetih letih prejšnjega stoletja vodil Pariško opero, zdaj pa je glavni dirigent Orkestra Akademije sv. Cecilije v Rimu in Filharmoničnega orkestra Francoskega radia. Vstopnina odvisna od sedežnega reda.

Vir: www.ljubljana.si

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Nedelja
od 0 do 3 °C

Ponedeljek
od -3 do 4 °C

Torek
od -3 do 2 °C

Sreda
od -2 do 2 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat