| 

Poslovne priložnosti

Skleda, ki varuje sadje pred gnilobo

Skleda, ki varuje sadje pred gnilobo

06.07.2008 ob 20:22

Prvo mesto na mednarodnem oblikovalskem tekmovanju, katerega glavni namen je odkrivanje in vzpodbujanje mladih talentov na področju industrijskega oblikovanja, je zasedla študentka Sarah O'Brien, absolventka na Univerzi v Louisiani. Njen izdelek je bil zasnovan na predpostavki in dobro poznani nevšečnosti z enim gnilim sadežem, zaradi katerega kmalu zgnije cela košara sadja. Sarah je ponudila rešitev, ki je do sedaj še nismo videli.

Gre za skledo za sadje po imenu "Elizabowl", s prepletenim sistemom majhnih žepkov v obliki cvetja, v katero lahko spravite polno pest sadja. "Ker je vsak posamezen sadež varno spravljen v svojem lastnem prostorčku, se pri procesu gnitja enega sadeža, le-to ne more prenašati še na druge sadeže v skledi," razlaga Sarah.

"Elizabowl" odraža močan občutek, ki ga ima Sarah za industrijsko oblikovanje, obenem pa tudi za poznavanje zgodovine, saj njen izdelek spominja na ovratnike oblačil, ki so jih nosili predstavniki višjega sloja v dobi kraljice Elizabete, po kateri je skleda tudi dobila svoje ime.


Vir: www.msn.com  - 17 award-winning innovations for your home

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sobota
od 0 do 2 °C

Nedelja
od 1 do 4 °C

Ponedeljek
od 2 do 5 °C

Torek
od 3 do 5 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat