| 

Poslovne priložnosti

Interaktivni smetnjak

Interaktivni smetnjak

05.07.2008 ob 10:11

V zadnjih petnajstih letih se je že dodobra uveljavilo mednarodno oblikovalsko tekmovanje, z namenom odkrivanja in vzpodbujanja mladih talentov na področju industrijskega oblikovanja. Tako so tudi letos v organizaciji Mednarodnega združenja hišnih pripomočkov 2008 pripravili oblikovalsko tekmovanje za študente. Sedemnajst študentov oziroma njihovih izvirnih izdelkov je prejelo tudi nagrade, obenem pa se bodo le-ti tudi kmalu znašli na prodajnih policah in nedvomno tudi v vašem domu ali pisarni.

Smetnjak
Tretje mesto na tekmovanju pa je prejel študent 2. letnika Državne Univerze San Jose Faris Elmasu.
Čiščenje talne površine je interaktivna dejavnost. Torej zakaj bi bili sesalnik za prah, metla in posoda za smeti pospravljeni na treh različnih koncih doma ali pisarne!? Faris je prepričan, da bi morali biti vsi ti predmeti pospravljeni čim bližje en drugemu, če ne kar en v drugem!

Smetnjak, njegova oblikovalska iznajdba, predstavlja ultra lahek sesalnik za prah z fleksibilno glavo in krtačo na lastni motorni pogon za pometanje smeti in tudi črepinj. Za povrhu se njegov teleskopski ročaj zloži na velikost, ki ustreza velikosti posode za smeti, v katero se na čelno stran posode sesalnik tudi pospravi.

Mladi oblikovalec je zasluge za odkritje pripisal tudi svoji mami, za katero pravi: "Zelo dobra kuharica je in je kot večina mater obsedena s čistočo. Zakaj ji ne bi malce pomagal in ji olajšal delo!?"

Vir: www.msn.com - 17 award-winning innovations for your home

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sobota
od 0 do 2 °C

Nedelja
od 1 do 4 °C

Ponedeljek
od 2 do 5 °C

Torek
od 3 do 5 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat