| 

Poslovne priložnosti

Podjetništvo: denar ni vse!

Podjetništvo: denar ni vse!

04.07.2008 ob 11:25

V mesecu juniju je potekala raziskava, objavljena na spletnih straneh Wall Street Journala, v kateri so lastnikom manjših podjetij postavili naslednje vprašanje: Bi delali za nekoga drugega, če bi to pomenilo več denarja, kot ga zaslužite sedaj? Raziskava je zajela okrog 1.000 podjetij s pet ali manj zaposlenimi. Kar 59% vprašanih je odgovorilo, da bi ponudbo gladko zavrnili in nadaljevali z delom v lastnem podjetju, 30 % bi jih sprejelo ponudbo, 11 % pa ni bilo prepričanih.

Če upoštevate, koliko časa so podjetniki namenili svojemu podjetju, večina lastnikov manjših podjetij krepko prekorači predpisanih 40 ur tedensko tradicionalne službe, za kar pa zaslužijo podobno kot če bi delali za nekoga drugega. Zakaj torej vztrajajo?

Najbolj verjeten odgovor je ta, da je za nekatere podjetnike možnost, da delajo zase, po svoje in z zaupanjem v uspeh, veliko pomembnejša kot kakršenkoli kup denarja. Velja tudi za vas?

Vir: www.marketwatch.com

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sreda
od 14 do 29 °C

Četrtek
od 16 do 30 °C

Petek
od 16 do 26 °C

Sobota
od 15 do 29 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat