| 

Aktualno

Največja križarka na svetu

Največja križarka na svetu

03.07.2008 ob 21:06

Vsi ljubitelji križarjenj: gradi se največja ladja križarka na svetu! Poimenovali so jo "Oasis of the Seas", delovala pa bo kot pravo malo potujoče mesto, kjer ne bo manjkalo trgovskih centrov, barov, restavracij, potnikom pa bo na voljo tudi zunanji amfiteater v velikosti nogometnega stadiona, z lastno mikroklimo in plezalno steno.
Ladja je težka 220.000 ton in dolga 330 metrov, ima pa neverjetnih 16 potniških palub in sprejme 5.400 gostov. Stroški gradnje bodo po izračunih dosegli vrtoglavih 772 milijona evrov. Največjo križarko trenutno gradijo  v ladjedelnici Aker v finskem mestu Turku, svoje prvo potovanje pa bo konec prihodnjega leta začela v pristanišču Everglades na Floridi in končala na Kanarskih otokih.
Po poročanju britanskega časopisa je projekt najprej nosil ime Project Genesis, sedanje ime pa je dobil na javnem natečaju, s pomočjo katerega so izbrali najboljšega.Vir in foto: www.sarajevo-x.com, www.oasisoftheseas.com

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Četrtek
od 14 do 30 °C

Petek
od 16 do 33 °C

Sobota
od 17 do 28 °C

Nedelja
od 14 do 23 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat