| 

Aktualno

Sparov trgovski center v Šiški znova na mizah ljubljanskih svetnikov

Sparov trgovski center v Šiški znova na mizah ljubljanskih svetnikov

03.07.2008 ob 17:15

Potrjevali bodo prostorske akte za veliko trgovsko središče le nekaj sto metrov od Mercatorjevega hipermarketa, ob novih trgovinah naj bi stala tudi do 100 metrov visoka poslovno-hotelska stolpnica.

Vse kaže, da bo Spar po dobrih treh letih lahko končno začel uresničevati projekt trgovskega središča v Šiški ob križišču Celovške ceste in severne obvoznice (med obvoznico in nekdanjimi halami Avtomontaže, kjer zdaj raste soseska Celovški dvori).

Če so sredi februarja 2005 takratni mestni svetniki zavrnili spremembe prostorsko-ureditvenih pogojev za območje in tako Sparu prekrižali načrte, bo glede na sestavo mestnega sveta z večino Liste Zorana Jankoviča tokratni osnutek podrobnega prostorskega načrta na ponedeljkovi seji skoraj zagotovo potrjen.

Trgovski center bo večji od Mercatorjevega v Šiški
Nakupovalno središče se po prostorskem načrtu razteza na skoraj 38.000 kvadratnih metrih, od tega je v pritličju in prvi etaži do 28.700 kvadratnih metrov trgovskih površin in 2850 kvadratnih metrov gostinskih površin, drugo nadstropje pa je deloma namenjeno poslovnim dejavnostim in upravi, deloma pa pokritim in odprtim otroškim ter drugim športnim igriščem na strehi objekta. Do tri kletne etaže so namenjene parkiranju, skupaj mora vlagatelj v okviru nakupovalnega središča zagotoviti 1650 parkirnih mest. Po obsegu trgovskih površin se načrtovano nakupovalno središče lahko primerja s 37.500 kvadratnih metrov velikim Cityparkom kot tudi s 27.700 kvadratnih metrov velikim Mercatorjem v Šiški, od katerega bo oddaljen le nekaj sto metrov.

V stometrski stolpnici hotel in poslovni prostori
Poleg nakupovalnega središča prostorski načrt na vogalu Celovške ceste in obvoznice predvideva do 100 metrov visoko 25-nadstropno stolpnico z velikim hotelom in poslovnimi prostori. To je poleg tiste v okviru Emonike pri novi železniški in avtobusni postaji druga stometrska stolpnica, ki jo bodo mestni svetniki verjetno potrdili, po vsej verjetnosti pa jima bodo kmalu sledili načrti za nove ob Šmartinski cesti.

Vir: Informacijska borza nepremičnin - http://www.ibn.si/articles/detail/3774, članek povzet: Dnevnik, Peter Pahor

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sobota
od 16 do 27 °C

Nedelja
od 15 do 30 °C

Ponedeljek
od 17 do 31 °C

Torek
od 15 do 20 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat