| 

Aktualno

Evropska komisija sprejela obsežen paket prenovljene socialne agende

Evropska komisija sprejela obsežen paket prenovljene socialne agende

04.07.2008 ob 09:20

Evropska komisija je v sredo, dne 02.07.2008, sprejela obsežen paket prenovljene socialne agende, ki vključuje 19 pobud na področjih zaposlovanja in socialnih zadev, izobraževanja in mladih, zdravja, informacijske družbe in gospodarskih zadev. Paket je osredotočen na ustvarjanje priložnosti, zagotavljanje dostopa in solidarnost. Vsebuje pobude za spodbujanje ustvarjanja delovnih mest, izobraževanja in razvoj znanj, odpravljanje diskriminacije, podporo mobilnosti ter daljše in bolj zdravo življenje Evropejcev. S prenovljeno socialno agendo želi Evropska unija evropske državljane, zlasti mlade, pripraviti na uspešno odzivanje na hitre spremembe, ki jih prinašajo globalizacija, tehnološki razvoj in staranje prebivalstva, ter dogodke, kot so nedavne podražitve hrane in nafte ter pretresi na finančnih trgih. Namen prenovljene socialne agende je prilagoditi politike EU novim družbenim realnostim in trendom, hkrati pa ohraniti osnovne cilje socialne Evrope, tj. usklajena, kohezivna in vključujoča družba, ki spoštuje temeljne pravice v delujočih socialno-tržnih gospodarstvih.

Vir: Odnosi z javnostmi/Press officer, Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji/, Representation of the European Commission in Slovenia

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Četrtek
od 14 do 30 °C

Petek
od 16 do 33 °C

Sobota
od 17 do 28 °C

Nedelja
od 14 do 23 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat