| 

Posel in moda

Jejte zdravo tudi v službi

Jejte zdravo tudi v službi

V večini podjetij je med delovnikom vnaprej določen čas za odmor . Takrat vsi prenehajo z delom in odidejo na malico ali kosilo. Ta malica je ponavadi takšna, da nanjo ni treba predolgo čakati, da je hitro ali že narejena, ali pa je to le prigrizek, ki naj bi nas nasitil za preostanek delovnega dneva. Če v pisarni nimate na voljo hladilnika ali v bližini restavracije, je malo možnosti, da se boste uspeli prehranjevati zdravo. 

Obstaja nekaj pravil, ki naj bi se jih vsi poskušali držati:

Obroke načrtujte, ne jejte medtem, ko nekam hitite. Današnji tempo na delovnem mestu včasih ne dovoljuje drugačnega prehranjevanja, vendar to ni opravičilo. Medtem ko se  zjutraj peljete v službo ali zvečer gledate televizijo, premislite kaj boste naslednji dan jedli za malico. Ne pojejte tistega, kar vam najprej pride v roke in nikakor ne preživite vsega delovnika brez hrane. Ko boste prišli domov, boste po vsej verjetnosti začutili pomanjkanje energije ali pa se boste prenajedli. Ne eno ne drugo ni dobro za vaš organizem. Zato vedno imejte s seboj jogurt, sadje ali pa kar celo malico. Osredotočanje na delo je v redu, dokler ste zdravi - vendar ko boste zboleli, bo tudi vaše delo trpelo.

Naučite se reči ne. To ne pomeni, da se nikdar več ne smete pregrešiti s kosom torte, vendar naj vam ne preide v navado. Nekateri sladkarije jedo, ko niso lačni, drugi pa ne znajo reči ne tistemu, ki jih ponuja - preprosto se opravičite, da ste že jedli.

Pazite kaj in koliko jeste, ko potujete. Medtem, ko se vozijo, mnogi ne vedo kaj bi počeli - in pač jejo. Napolnijo svoje želodce s hrano in pijačo, za vsak slučaj, če bi se vožnja zavlekla ali če v mestu, kamor potujejo, ni moč najti zdrave hrane, ali pa je lokalna hrana popolnoma drugačna od tiste, ki so jo vajeni doma. Če pogosto potujete, na potovanju prilagodite tudi svoje prehranjevalne navade, da bodo enake kot doma: torej eno kosilo, ne tri, ena skodelica, ne dve. Lahko se tudi potrudite čimveč zdrave hrane vzeti s seboj.

Vir: www.sarajevo-x.com

sorodni članki